Wat is de beste creditcard volgens de consumentenbond?

Wat is de beste creditcard?

Deze creditcards kwamen als beste uit de test na het vergelijken door de Consumentenbond in 2015:

Creditcards vergelijken met de Consumentenbond

De Consumentenbond is er voor alle consumenten in Nederland. Je kunt onder andere terecht bij de Consumentenbond voor creditcards. Het bureau geeft onafhankelijk advies over allerlei diensten en producten. Er worden objectieve tests gedaan om de gebruikers te informeren. In 2015 kwamen een aantal creditcards van de aanbieder American Express als beste uit de test. De MasterCard deed echter niet veel onder. Bekijk hier de populairste creditcards van dit moment.

naamprijs per jaarbeoordeling
Visa World Card

Visa World Card

Dit is de meest aangevraagde creditcard. Nu met gratis € 50 tegoed op je kaart.

36.50
36,50
limiet: 2.500
447
17 beoordelingen
1e jaar gratis
€ 50 cadeau
Vergelijk details
2 MasterCard Classic

MasterCard Classic

Betaal overal ter wereld met aankoopverzekering én krijg nu bovendien het eerste jaar gratis + 25 euro shoptegoed.

20.00
20,00
limiet: 2.500
400
16 beoordelingen
1e jaar gratis
€ 25 gratis tegoed
Vergelijk details
3 De Bijenkorf Card

De Bijenkorf Card

Alle voordelen van MasterCard én GRATIS SPAREN voor cadeaus van de Bijenkorf: merkkleding, parfum, etc. Spaar óók met aankopen buiten de Bijenkorf zoals vliegtickets, hotels, etc.

16.50
16,50
limiet: 2500
450
4 beoordelingen
alle voordelen van MasterCard
gratis sparen met elke aankoop - ook buiten de Bijenkorf
Vergelijk details
4 Viabuy prepaid creditcard

Viabuy prepaid creditcard

Binnen 24-uur geleverd & zonder BKR toetsing.

19.90
19,90
limiet: geen
332
25 beoordelingen
binnen 24 uur verzonden
geen BKR toetsing
Vergelijk details
5 Prepaid MasterCard

Prepaid MasterCard

Creditcard zonder BKR toetsing van het betrouwbare MasterCard. Nu met gratis tegoed.

17.50
17,50
limiet: geen
430
10 beoordelingen
€ 5 gratis tegoed
geen BKR toetsing
Vergelijk details

Creditcards vergelijken met de Consumentenbond

Wat kunnen we concluderen als het gaat om creditcard vergelijking door de Consumentenbond? Dat het gebruik van een creditcard steeds belangrijker wordt als je reist of online aankopen doet. En dat er een aantal belangrijke punten zijn om op te letten als je een creditcard wilt aanvragen en als je de kaart gebruikt.

 Vergelijk creditcards door de Consumentenbond

Er zijn verschillende websites die de creditcards voor je op een rijtje zetten. Vergelijk creditcards bij de Consumentenbond als je een objectieve mening wilt. De Consumentenbond wijst erop dat een creditcard vaak een onderdeel is van jouw betaalpakket bij jouw bank. Een tweede kredietkaart is hierbij vaak zelfs gratis. Mocht je zo’n tweede kaart niet gebruiken dan loont het de moeite om misschien over te stappen van pakket. Er zijn ook banken die geen creditcard aanbieden. Hiervoor zijn de niet bank gebonden creditcards in het leven geroepen. Een ANWB Visa Card, de Bijenkorf Card en de MasterCard Classic bieden hier een uitkomst.

Kosten en de goedkoopste creditcard volgens de Consumentenbond

De kosten die gemoeid zijn bij de aanschaf van een creditcard lopen nogal uiteen. Zo geeft de Consumentenbond een indicatie van de kosten die ligt tussen de 15,- euro en boven de 100,- euro per jaar. Hierbij geldt dan dat hoe duurder de kaart per jaar is, hoe hoger het bestedingslimiet van de kaart is en hoe langer aankopen verzekerd zijn. De goedkoopste creditcard is de kaart met de laagste kosten per jaar. Het geld opnemen bij punten buiten Europa kost geld en deze kosten verschillen per aanbieder. Samen met de kosten per jaar maakt dat de belangrijkste factor om de goedkoopste creditcard te kunnen afsluiten. De prepaid creditcards zijn volgens de Consumentenbond een duur alternatief voor de gewone creditcard. Het is weliswaar een veilig middel omdat je niet leent, maar de kosten zijn relatief hoog. De gebruikers van deze kaart moeten bovendien ook een flink bedrag betalen als zij de kaart niet gebruiken. Dat wordt door hen als klantonvriendelijk bestempeld. Zo brengen GWK, Money2Go, en VIABUY kosten in rekening als de kaart niet wordt gebruikt. Mocht je dit meewegen in de beslissing, dan kan het soms voordeliger zijn om een gewone creditcard af te sluiten. Als het gaat om een buitenlandse aanbieder van de prepaid creditcard dan is er nog een extra punt waar op gelet dient te worden: bij vragen of problemen is er dan geen Nederlandse klantenservice.

Creditcards vergelijken door de Consumentbond

De Consumentenbond wijst je op een aantal belangrijke punten waar je op moet letten als je een creditcard overweegt. Zij geven de volgende tips:

 

  • Wat zijn de kosten per jaar?
  • Wat is het limiet op de kaart om te besteden?
  • Gelden er eisen als het gaat om inkomen?
  • Wordt er een BKR- toetsing en –registratie gedaan?
  • Hoe los je af? Maandelijks of het hele bedrag of gespreid? Wat is de rente?
  • Geldt er een aankoopverzekering en hoe lang loopt deze?
  • Wat zijn de kosten voor betalen en geld opnemen in binnen- en buitenland?
  • Zijn er nog extra’s?

 

De Consumentbond geeft helaas geen lijst van de kaarten met de indicatie van kosten, eisen en eventuele acties. Hiervoor ben je op deze website aan het juiste adres. Bekijk de lijst van opties of de beste creditcard acties. Hier kun je namelijk elke creditcard vergelijken zoals de Consumentenbond, op een objectieve en informatieve manier.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0