Contactloos betalen met je creditcard

Contactloos betalen met je betaalpas is reeds enkele maanden mogelijk. Dit houdt in dat je met je betaalpas kunt betalen zonder dat je je pincode in hoeft te voeren. Dit doe je door je betaalpas een paar seconden bij de betaalautomaat te houden. Bij een bedrag tot en met 25 euro hoef je niet je pincode in te tikken. Dat is handig voor de snelle boodschap, omdat je binnen korte tijd betaald hebt. Tegenwoordig kun je ook contactloos betalen met je creditcard. Verschillende aanbieders van creditcards bieden deze handige functie aan om jouw betaling gemakkelijker en sneller te laten worden. Welke het beste bij jou past weet je natuurlijk pas wanneer je creditcards gaat vergelijken.

Hoe contactloos betalen met creditcard?

Maar hoe werkt dat eigenlijk, contactloos betalen met je creditcard? Je moet toch toestemming geven tot betaling? Dat klopt en dat gebeurt via een draadloze verbinding tussen je creditcard en de betaalautomaat. De creditcard beschikt over een microchip die de gegevens (en dus de betaling) doorgeeft via de verbinding aan de contactlezer, wat in dit geval de betaalautomaat is. Deze controleert binnen korte tijd of de transactie klopt en stuurt de transactie door naar de bank. Dit gaat allemaal zo snel dat je daar zelf helemaal niets van merkt tijdens het betalen met je creditcard. Wanneer je twee piepjes hoort en het lampje op het apparaat groen wordt betekent dat je betaling is gelukt.

Waar contactloos betalen met creditcard?

Je kunt net als met je gewone pinpas of creditcard op verschillende plekken contactloos betalen. Veel winkels, restaurants en openbare gelegenheden zijn reeds overgestapt op het nieuwe systeem. Omdat het contactloos betalen ook voor de winkelier in kwestie een snellere en gemakkelijker optie is zullen ze zonder twijfel veel reclame maken voor contactloos betalen. Je herkent deze manier van betalen daarnaast aan het speciale teken wat op de betaalautomaat staat: een soort WiFi-teken op de zij. Wanneer dit teken op de automaat staat kun je beginnen met contactloos betalen met je creditcard.

Veilig betalen

Veel mensen vinden het maar een eng idee dat je kunt betalen zonder dat je daarbij een pincode hoeft in te tikken. Daarom kun je tot nu toe bedragen tot slechts 25 euro contactloos afrekenen. Alle bedragen daarboven moet je met je pincode afrekenen. Betalen op een contactloze manier is net zo veilig als betalen via je pinpas of creditcard met pincode. Hoe dat kan? Bij contactloos betalen met je creditcard wordt er gebruik gemaakt van encryptietechnologie. Encryptie zorgt ervoor dat de gegevens die verstuurd worden via een ‘veilige verbinding’ gebeuren. Wanneer je bijvoorbeeld op het internet surft en een betaling online doet gebeurt dit ook door middel van cryptografie. Hierbij worden de gegevens die door twee personen worden uitgewisseld via een onveilig kanaal zoals het internet alsnog beveiligd. Dit gebeurt ook met contactloos betalen met je creditcard. Je betaalt op een veilige manier waarbij fraude eenvoudig kan worden opgespoord.

Voordelen contactloos betalen

Er zijn verschillende voordelen waarom je kunt kiezen voor een creditcard waarbij je contactloos kunt betalen. De grootste voordelen zijn:

  • Je kunt op een snelle, eenvoudige én veilige manier betalen
  • Contant geld is overbodig omdat je kleine bedragen snel kunt afrekenen
  • De kans dat je je pas vergeet in de betaalautomaat is er niet omdat je de creditcard zelf vast hebt
  • De rijen bij de kassa worden minder lang omdat men er minder lang over doet om te betalen
  • Contactloos betalen is goedkoper voor ondernemers dan contant: contactloos kost 15 cent per transactie, contact betalen kost 25 cent per transactie.

Welke creditcardmaatschappijen bieden contactloos betalen aan?

Er zijn verschillende creditcardsaanbieders waarbij je contactloos kunt betalen met de creditcard. Een van de aanbieders is MasterCard. Bij MasterCard heb je wereldwijd betaalgemak, nu ook met contactloos betalen. Net als bij andere creditcards herken je het teken voor contactloos betalen op je pas: ook een soort WiFi-teken. Ook bij Visa kun je contactloos betalen. Bij een betaling onder de 25 euro hoef je tegenwoordig niet meer je handtekening te zetten of een pincode in te tikken. Wil je ook aan de slag met contactloos betalen met je creditcard? Een creditcard aanvragen is gemakkelijk en gebeurt snel. Met een aanbieding of een leuke actie heb je binnen no time een nieuwe creditcard in huis waarmee jij contactloos kunt betalen.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0