Prepaid creditcard aanvragen

Prepaid creditcard aanvragen

Prepaid creditcards winnen snel aan populariteit. Met een prepaid creditcard weet je vooraf waar je aan toe bent. Anders dan de andere creditcards die je kunt aanvragen, kun je hier niet meer uitgeven dan je er zelf op stort. Een anonieme creditcard kopen is het perfecte alternatief voor wanneer je bijvoorbeeld online een aankoop wilt doen waarbij je een creditcard nodig hebt, zoals een vliegticket, maar niet vast wilt zitten aan de ‘lasten’ van een vaste creditcard. Op dergelijke momenten is een eenmalige creditcard een handige uitkomst. Gebruik onderstaande tabel om direct een keuze te maken voor één of meerdere prepaid creditcards.

naamprijs p/jrbeoordeling
bunq Debit Card aanvragen

bunq Debit Card aanvragen

Deze bunq Debit Card is gratis bij een bunq bankrekening. Je opent een rekening al vanaf € 2,99 per maand. Het is een prepaid creditcard van Mastercard, de meest geaccepteerde creditcard ter wereld. De bunq Debit Card werkt met een app. De bunq debitcard is helemaal van deze tijd. Geen BKR toetsing.

gratis bij bankrekening
gratis bij bankrekening
limiet: n.v.t.
393
371 beoordelingen
virtuele creditcard direct beschikbaar
geen BKR toetsing
Vergelijk details
2 ICS GO Card (Visa prepaid)

ICS GO Card (Visa prepaid)

Met een ICS GO Card (Visa Prepaid) profiteer je van alle gemakken, net als bij een reguliere creditcard. Kom je (nog) niet in aanmerking voor een reguliere creditcard? Dan is de ICS GO Card (Visa Prepaid) een uitkomst. Er is geen inkomenseis en er volgt geen BKR-toetsing voor deze creditcard. Je kunt kiezen uit 3 kleuren, blauw, oranje of groen.

21.67
21,67
limiet: n.v.t.
362
157 beoordelingen
geen BKR toetsing
Vergelijk details
3 VIABUY prepaid creditcard aanvragen

VIABUY prepaid creditcard aanvragen

Kaart wordt binnen 24 uur verstuurd, dus ideaal voor spoed aanvragen. De kaart kan GRATIS worden opgewaardeerd met IBAN. Betalen in euro's is zonder extra kosten.

19.90
19,90
limiet: geen
300
419 beoordelingen
binnen 24 uur verzonden
geen BKR toetsing
Vergelijk details
4 N26 You (niet aan te vragen via ons)

N26 You (niet aan te vragen via ons)

De N26 You biedt je meer dan de reguliere N26 creditcard, zoals meerdere verzekeringen, gratis onbeperkt pinnen en een exclusieve creditcard in een persoonlijke kleur.

9.90
9,90
limiet: n.v.t.
254
46 beoordelingen
binnen 48 uur verzonden
Vergelijk details
5 N26 Business Mastercard aanvragen (niet aan te vragen via ons)

N26 Business Mastercard aanvragen (niet aan te vragen via ons)

De N26 Business is ideaal voor zzp-ers. Geen BKR toetsing en geen jaarlijkse kosten. De creditcard is gratis bij een N26 business betaalrekening.

0
0
limiet: n.v.t.
440
222 beoordelingen
binnen 48 uur verzonden
geen BKR toetsing
Vergelijk details

NORMALE VS. PREPAID CREDITCARD

Wat zijn de verschillen tussen een prepaid creditcard en een normale? Eigenlijk is er één groot verschil: bij de prepaid variant stort je vooraf geld op de kaart. Bij een normale kredietkaart reken je achteraf af wat je hebt uitgegeven. Dit geldt voor zowel de normale, als bij de creditcard acties en zelfs bij de goedkoopste cards. Kun je dit niet op tijd terugbetalen, dan wordt er rente in rekening gebracht. Bij een prepaid creditcard zal dit nooit gebeuren. Is je geld op, dan kun je simpelweg niet meer met de kaart betalen.

Wat is een prepaid creditcard?

De naam doet vermoeden dat het een creditcard is, maar dat is het eigenlijk niet. De aanbieder verstrekt jou namelijk geen lening, zoals met een gewone creditcard wel het geval is. Dat geleende bedrag betaal je namelijk altijd achteraf terug. De prepaid creditcard is een kaart waarop je zelf saldo zet en dit kun je dan vervolgens uitgeven. Je betaalt dus vooraf. Zo kun je nooit in de problemen komen. Waarom wordt het dan toch een prepaid creditcard genoemd? Omdat je wél van alle voordelen van een creditcard geniet. Dit is een interessante optie voor iedereen die niet in aanmerking komt voor de normale creditcard (vanwege inkomen of schulden bijvoorbeeld) maar wel graag een creditcard wilt kunnen gebruiken voor aankopen via internet of in winkels of horecagelegenheden.

Voordelen prepaid creditcard

Het aanschaffen van een eenmalige creditcard heeft een aantal voordelen ten opzichte van een gewone creditcard. Het grootste voordeel is dat een prepaid creditcard het betaalgemak kent van een gewone creditcard zonder de nadelen. Je zet er namelijk van tevoren zelf geld op voordat je het geld kunt uitgeven. Je geeft dus geen geld uit wat je misschien niet hebt. Het is een beetje te vergelijken met beltegoed wat je voor een bepaald bedrag koopt. Alleen dat bedrag kun je uitgeven, meer niet. Andere voordelen zijn:

 • Je hebt geen minimaal vereist inkomen nodig
 • Je bouwt geen schuld op want je geeft alleen het geld uit wat je er zelf op hebt gezet
 • Eenvoudig om aan te schaffen
 • Geen BKR-toetsing omdat het geen lening is.

Een prepaid creditcard kopen? Waar kan dat? Dit soort creditcards koop je in de winkel of online.

Prepaid creditcard kopen in de winkel

Een dergelijke creditcard kopen doe je bij verschillende soorten winkels. Je kunt terecht bij een aantal supermarkten voor een anonieme creditcard. Een prepaid creditcard kopen bij Albert Heijn is bijvoorbeeld een eenvoudige en snelle manier om aan dit soort creditcard te komen. Deze kaarten koop je eenmalig om er vervolgens een bedrag naar keuze op te zetten. Wanneer je het bedrag via iDeal of Paypal hebt overgemaakt kun je de tijdelijke creditcard kort daarna wereldwijd gebruiken. Dit geldt ook bij een creditcard kopen bij Primera: je koopt het kaartje en zet er zelf een bedrag naar keuze op.

Credit card online kopen

Het is tevens mogelijk om via diverse webwinkels prepaid creditcards aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat je de tijd kunt nemen om uit te zoeken welke aanbieder je kiest. Daarnaast kun je de verschillende aanbieders in één overzicht gemakkelijk bekijken. Prepaid creditcards mét kaart kun je het meest vergelijken met een gewone creditcard. Houd er echter wel rekening mee dat wanneer je een prepaid creditcard met pas online bestelt, het een aantal dagen kan duren voordat je de kaart in huis hebt en kunt gebruiken. Het voordeel is dan wel weer dat je deze anonieme creditcard ook voor offline aankopen kunt gebruiken. Ben je van plan alleen online aankopen te doen met een tijdelijke creditcard? Dan is een virtuele prepaid creditcard wat voor jou.

Virtuele prepaid creditcard kopen

Een virtuele creditcard is zoals de naam het al zegt een virtuele kaart waarbij je geen fysieke kaart gebruikt. Wanneer je een virtuele creditcard aanschaft krijg je alleen de gegevens die je nodig hebt bij het gebruiken van een creditcard. Je kunt dergelijke kaarten gemakkelijk opladen via iDeal of Paypal. Virtuele prepaid kaarten kun je echter alleen online gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inkopen in webshops, het aanschaffen van vliegtickets of het boeken van hotelkamers. Een groot voordeel van de virtuele prepaid creditcard is dat je de kaart direct kunt gebruiken: je hoeft niet te wachten op de verwerking en het verzenden van een daadwerkelijke pas. Bij offline betalingen heb je echter een fysieke kaart nodig en is een fysieke prepaid creditcard een betere optie. Kijk dus goed naar de verschillende soorten prepaid creditcards om te kijken welk soort kaart het beste bij jouw gebruik past.

WELKE SOORTEN PREPAID CREDITCARDS ZIJN ER?

Eigenlijk zijn er drie soorten prepaid creditcards:

 1. De normale prepaid kaart.
 2. De virtuele creditcard.
 3. De tijdelijke creditcard.

Alle drie hebben ze één overeenkomst: je zet er vooraf een geldbedrag op. Dit is ook gelijk je maximum besteding op dat moment. De verschillen lees je hieronder.

VIRTUELE CREDITCARDS

Een virtuele creditcard is eigenlijk alleen het nummer. Je ontvang bij een aanvraag daarvan geen echte kaart thuis. Je krijgt wel alle gegevens waarmee je online betalingen kunt verrichten, totdat je het creditcard tegoed op is.

KENMERKEN VAN EEN VIRTUELE CREDITCARD

Het belangrijkste kenmerk van een virtuele creditcard is dat je deze direct kunt gebruiken. Er wordt geen kaart voor je aangemaakt. Ook is een kredietcheck niet nodig. Hierdoor kun je er direct na het kopen van deze prepaid creditcard mee afrekenen. Let wel op, betalen gaat dus alleen online. Omdat je geen fysieke kaart ontvangt, kun je er dus niet mee in de winkel betalen.

Opwaarderen gaat over het algemeen via iDeal. Gewoon via je eigen bankrekening dus. Let er wel op dat je niet onbeperkt kunt opwaarderen. Virtuele creditcards zijn bedoeld voor kleine online betalingen. Regelmatig zien we een limiet van € 150 voorbij komen.

TIJDELIJKE CREDITCARD MET TEGOED

Een tijdelijke creditcard lijkt erg op een virtuele, met als grote verschil dat je hier wel een echte kaart ontvangt. Doordat je echt een tijdelijke kaart ontvangt, is het erg leuk om cadeau te geven. Op een tijdelijke prepaid kaart stort je meestal tussen de 25 en 250 euro aan tegoed. Ook erg handig wanneer je geen eigen creditcard wil hebben, maar er toch een keer één nodig hebt.

CREDITCARD ZONDER BKR TOETSING

Doordat je met en prepaid kaart geen geld leent, hoeven de maatschappijen ook geen BKR toetsing te doen. Deze kaart kan dus werkelijk door vrijwel iedereen van 18 jaar of ouder worden aangevraagd. Ook wanneer je een negatieve BKR notering hebt, kan deze creditcard worden aangevraagd.

VERSCHIL IN VOORDEEL MET EEN PREPAID CREDITCARD?

Naast het feit dat je dus niet rood kunt staan, blijven vrijwel alle andere voordelen van een creditcard wel in stand. Zo geniet je bijvoorbeeld van de bekende garanties van de meeste aankopen tegen diefstal, verlies of beschadiging. Bovendien heb je een aflevergarantie.

VERGELIJK KOSTEN PREPAID CREDIT CARD VS NORMALE

Wanneer we kijken naar de kosten van een prepaid credit card zien we dat deze veelal lager uitvallen dan bij een normale. Dat is dus nog een voordeel ten opzichte van de creditcards waar je achteraf betaalt, zoals de MasterCard Classic en de ANWB Visa Card.

Prepaid creditcards vergelijken

Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van anonieme creditcards. Om geld te storten op een prepaid creditcard moet je een bepaald bedrag geld betalen. Daarnaast zijn er een aantal andere soorten service waar je gebruik van kunt maken wanneer je een prepaid creditcard aanschaft. Sommige kaarten hebben bijvoorbeeld een maximumbedrag wat je erop kunt storten terwijl je bij anderen geen limiet hebt. Het is dus handig om de prepaid creditcards met elkaar te vergelijken voordat je een creditcard koopt.

Een tijdelijke creditcard kopen is dus eenvoudig en kan snel gebeuren, zolang je voor jezelf alles goed op een rij hebt wat je wel of niet verwacht van een prepaid creditcard. Bij het vergelijken van het aanbod is het aan te raden om te kijken naar de huidige creditcard acties. Bij veel aanbieders kun je namelijk goedkope creditcards aanvragen en bij sommige aanbieders krijg je zelfs een verrassend cadeau bij aankoop.

 Vergelijk prepaid kaarten

Voor alle prepaid kaarten geldt dat ze heel simpel zijn te bemachtigen. Het loont wel de moeite om de verschillen in prijs te bekijken. Vergelijk prepaid kaarten in de jaarprijs. Laat je informeren wat een storting op de kaart kost. En bekijk of er interessante acties worden gedaan. Zo kun je uiteindelijk de beste keuze maken. En welke je uiteindelijk ook kiest, je profiteert sowieso van het volgende:

 • Overal ter wereld betalen met de kaart
 • Verzekerde aankopen: tegen diefstal, verlies en schade
 • Je kunt nooit meer uitgeven dan je er zelf op stort: het is geen lening
 • Iedereen vanaf 18 jaar wonen in Nederland kan de kaart aanvragen, er zijn verder geen eisen
 • Makkelijk opwaarderen met internetbankieren
 • Betalen werkt net als de gewone creditcard: met een handtekening of pincode

En waar moet je verder dan op letten bij prepaidkaarten vergelijken?

 • Het kost geld om saldo op de kaart te zetten
 • Er zijn kosten om de kaart te hebben, mocht je de kaart een periode niet gebruiken kun je zelfs een boete krijgen
 • Sommige autoverhuurders en hotels accepteren de prepaid creditcard niet als borgbetaling of reservering. Soms wel als er voldoende limiet op staat
 • Sommige kaarten hebben een maximum limiet wat je erop kunt storten
 • Een aankoop gespreid terugbetalen kan niet met deze kaart (zoals bij een gewone creditcard wel kan)

 Prepaid creditcard vergelijken

De prepaid creditcard is een vooraf oplaadbare debetkaart. Omdat je zelf je bestedingslimiet bepaalt is het een relatief veilig betalingsmiddel. Er zijn genoeg mensen die geen creditcard wensen maar evengoed bij bepaalde webwinkels willen kunnen betalen (daar waar de gewone bankpas niet wordt geaccepteerd bijvoorbeeld). Om een prepaid creditcard te vergelijken hoeft je alleen maar een blik te werpen op de verschillen in de kosten. Via een simpel, handig overzicht ‘prepaid kaarten vergelijken’ kun je hier achter komen. Je ziet eenvoudig hoeveel de kaart per jaar kost en of er acties worden aangeboden. Omdat de prepaid creditcard aan populariteit wint, gaan deze kaarten van MasterCard, Money2Go, GWK en VIABUY vaak gepaard met een cadeau of extra. Hier kun jij als aanvrager van profiteren.

WELKOMSTCADEAU

Bij zowel deze kaart waar je vooraf betaalt, als de achteraf betaalde variant, krijg je vaak een welkomstcadeau. Bekijk onderstaande twee overzichten om te zien welke cadeaus je nu krijgt:

 1. Credit card aanvragen
 2. Creditcard aanbieding
 3. Creditcards zonder limiet
 4. Gratis creditcards
 5. Zakelijke creditcards

Prepaid Nederland vergelijk je in een paar muisklikken

De prepaid kaarten die er in Nederland verkrijgbaar zijn vergelijk je in een paar muislikken. Bovendien heb je de kaart vervolgens snel thuisgestuurd. Bij de aanvraag van een gewone creditcard kan dit tot wel twee weken duren, een prepaid creditcard heb je vaak binnen twee dagen al op zak. Je kunt de kaart direct opwaarderen en gebruiken. Dus, ben jij op zoek naar het beste en veiligste alternatief voor de gewone creditcard? Bekijk als extra nog een video met uitleg. En mocht je dan overtuigd zijn, wacht dan niet langer en maak jouw keuze uit de verschillende aanbieders. Het enige wat moet gelden is dat je in Nederland woont en ouder dan 18 jaar bent. Verder hoef je niets aan te tonen en zullen ze niks van je vragen. En dat is toch wel heel fijn als je nou juist niet in aanmerking komt voor de gewone creditcard. Mocht je wel extra bestedingsruimte willen hebben en altijd de ruimte hebben om een grote aankoop te doen en misschien zelfs in termijnen terug kunnen betalen? Vergelijk dan de creditcard opties. Ben je zelfstandig ondernemer, bekijk dan de zakelijke creditcard opties. Voor iedereen die geen lening nodig heeft maar wel de gemakken van een creditcard wenst, wacht niet langer met de prepaid cards vergelijken en maak zelf jouw keuze.

 

PREPAID CREDITCARD OPWAARDEREN MET NIEUW TEGOED VIA PAYPAL, IDEAL

Een creditcard met tegoed kun je gemakkelijk online opwaarderen. Via iDeal of PayPal kun je een betaling verrichten. Dit bedrag wordt dan toegevoegd aan het tegoed op je prepaid creditcard. Heb je geen eigen PayPal rekening? Dan kun je deze eerst online openen, of vragen of iemand anders via zijn/haar PayPal geld naar je overmaakt.

let op geld lenen kost geld
Credit card aanvragen
Vergelijk details
 • Total (0)
Vergelijk
0