Creditcard vergelijken

Scoor de beste actie door creditcards te vergelijken

MEEST GEKOZEN

visa creditcard met powerbank

1 JAAR GRATIS + 25,- CADEAU

mastercard 25 euro cadeau

PREPAID MET 5,- CADEAU

prepaid mastercard 5 euro cadeau

Creditcard vergelijken

Heb jij al een creditcard? Of sta je op het punt er eentje aan te schaffen en wil je graag de mogelijkheden m.b.t. de creditcard vergelijken? Het wordt een steeds populairder betaalmiddel en in sommige gevallen moet je er zelfs een hebben om van een bepaalde dienst gebruik te kunnen maken. Denk hierbij aan het huren van een auto of bepaalde aankopen online. Soms is het gemakkelijk om bij de eigen bank naast de betaalpas ook een creditcard aan te vragen. Soms gaat het lastiger. Er zijn namelijk een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om een creditcard in bezit te krijgen. En ook jij staat in je recht om eerst enig onderzoek te doen naar welke creditcard nu het beste bij jou en je uitgavepatroon past. Het advies luidt dan ook: vergelijk creditcards die vanuit de verschillende maatschappijen worden aangeboden in elk geval op de prijs per jaar en het basislimiet. Bovendien kun je als je het slim aanpakt van een interessante creditcard actie gebruik maken én een cadeau ontvangen.

Wat is een creditcard en hoe werkt het?

Met een debetkaart (de betaalpas van de lopende rekening) betaal je en wordt het bedrag direct van de rekening afgeschreven. Met een creditcard betaal je in de winkel of in een restaurant en betaal je creditcardmaatschappij pas later terug. Je kunt er wereldwijd betalingen mee doen. Het is in feite dus een lening. Deze lening is kosteloos als je het bedrag binnen een maand terugbetaalt. Je kunt er voor kiezen om dit bedrag automatisch terug te betalen. Er dient dan wel voldoende geld op je rekening te staan. Om een credit aan te vragen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je zult voldoende inkomen moeten kunnen aantonen. Uiteraard doen de aanbieders van creditcards eerst een check van nieuwe klanten. Er wordt dan ook gekeken naar hoe jij je gedraagt als het gaat om leningen. Mocht je bijvoorbeeld eens een betalingsachterstand hebben gehad op een hypotheek of andere lening en dit staat genoteerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie), dan kan het moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om een creditcard te bemachtigen. Als je een creditcard wilt vergelijken met een andere, dan zie je dat de grootste verschillen zullen zitten in de bestedingslimiet (eigenlijk dus de hoogte van de lening). Daarnaast loont het de moeite om de creditcard kosten te vergelijken. De kosten per jaar kunnen nogal verschillen. De algemene voordelen behorende bij elke creditcard (zoals de verzekering op aangeschafte producten) zijn veelal gelijk.

Creditcards vergelijken

De creditcard werd in de jaren ’50 al in Amerika gebruikt. Vooral was het toebedeeld aan rijkere zakenlieden en reizigers. Europa volgde in 1966. De grootste aanbieders van creditcards zoals VISA, MasterCard en American Express hebben vanaf dat moment hard gewerkt aan de uitbreiding van het aantal acceptatiepunten. Hoe groter het netwerk werd, hoe interessanter het voor een breder publiek was. Vandaag de dag worden in bijna alle hotels, restaurants, winkels en autoverhuurbedrijven creditcards geaccepteerd. Daarom is het voor elk individu handig om een creditcard op zak te hebben en is dit allang niet meer alleen voor de meer welgestelde bevolking. Ook is het hierdoor nog interessanter geworden om de creditcard te vergelijken. Juist omdat een groot aantal mensen het betaalmiddel heeft of wil gaan gebruiken, stunten de aanbieders ervan met interessante acties. Zo kun je goedkope creditcards vergelijken en er zelfs achter komen dat het mogelijk is om het eerste jaar niks te betalen.

Vergelijk creditcards

Het aantal gebruikers en kaarten is in de laatste jaren explosief gestegen. Zo valt er op Wikipedia te lezen dat er in 2010 wereldwijd meer dan 2 miljoen creditcards in gebruik waren en kon men deze gebruiken bij meer dan 28 miljoen punten in 200 landen. Als we kijken naar de groei in Nederland dan liegen de cijfers er niet om: van 1,5 miljoen in 1998 naar 6 miljoen in 2010. Veel van de mensen die op zoek zijn naar een extra betaalmiddel en wat extra financiële ruimte kiezen ervoor om de verschillende kredietkaarten te vergelijken. Juist door de populariteit kun je gebruik maken van interessante opties. Op deze pagina geven wij informatie over alle creditcards acties van dit moment. Er wordt verder geen persoonlijk advies gegeven. Om een advies te ontvangen dat echt op maat is, kun je het beste naar de eigen bank stappen. Wil je het eenvoudiger? Vergelijk dan kredietkaarten online en maak je keuze. Er zijn waarschijnlijk al een paar vragen bij je opgekomen. Het is goed om op de hoogte te zijn van de volgende tips:

 

  • Heb je genoeg inkomen voor de aanvraag? Er moet altijd een minimaal bedrag per maand worden verdiend. Als alleenstaande met een uitkering vis je vrijwel altijd naast het net.
  • Is je paspoort nog geldig? Hiervan dien je een kopie in te leveren bij de aanvraag.
  • Twijfel je over de veiligheid? Elke aanbieder heeft een fraudeafdeling. Mocht je al eens de dupe zijn van iemand die onrechtmatig jouw creditcard heeft gebruikt voor een betaling, dan krijg je dit vrijwel altijd vergoedt.
  • Zijn er nog extra voordelen? Ja, zo is elke aankoop met een creditcard automatisch verzekerd. Ook bieden sommige maatschappijen cadeaus en extra aanbiedingen aan hun gebruikers aan.
  • Hoe lang duurt en aanvraag? Meestal heb je na het creditcard vergelijken en jouw keuze, de kaart binnen twee weken thuisgestuurd gekregen.
  • Wil je nog een extra uitleg? Bekijk dan bijvoorbeeld online een relevante video.

Waarom creditcard vergelijken?

Het is natuurlijk slim om de creditcards met elkaar te vergelijken. De verschillende aanbieders houden er nu eenmaal andere aanbiedingen op na. En wist je dat betrouwbare bedrijven als de ANWB en De Bijenkorf ook een creditcard aanbieden? Het is behulpzaam om alle aanbieders op een rijtje te zien en zo de beste keuze te maken. En mocht het je niet lukken om een gangbare creditcard aan te vragen omdat je een BKR notering hebt, niet voldoende inkomen hebt of omdat je liever geen enkele vorm van lening hebt? Dan is er nog een andere oplossing in de vorm van een prepaid creditcard. Je hebt hiermee alle voordelen van een creditcard maar je bepaalt zelf hoeveel geld je erop stort. Dit bepaalt dan ook gelijk jouw limiet. Zo kun je nooit meer geld uitgeven dan je hebt. Mocht je toch een extra zekerheid in willen bouwen en simpelweg wat extra financiële ruimte, dan blijft de creditcard de beste oplossing hiervoor. In een paar muisklikken behoor je bij de grote groep van tevreden gebruikers en hoef je nooit meer te wachten tot het loon gestort is. Van creditcard vergelijken naar een eigen kaart op zak, het is nooit zo eenvoudig geweest!

Credit card aanvragen
Compare items
  • Total (0)
Compare
0