Vergelijk details

ANWB Visa Silver Card

Over deze kaart:

ANWB Visa Silver Card

De ANWB Visa Silver Card werd geïntroduceerd in 2018 nadat ANWB-leden aangaven er behoefte aan te hebben. Volgens hen was het prijsverschil tussen de standaard creditcard en de Gold versie namelijk te groot. De Visa Silver Card heeft een ruime bestedingslimiet en is het eerste jaar gratis. Daarna betaal je 26,50 euro per jaar om het te mogen gebruiken. Op het moment dat je contant geld opneemt uit je positieve saldo wordt er 1 procent over het opgenomen bedrag berekend, met een maximum van 1,50 euro. Heb je geen positief saldo meer? Dan geldt er een tarief van vier procent. Bij de ANWB Visa Silver Card is het mogelijk om iedere maand tegen een bedrag van 1 euro een rekeningoverzicht te ontvangen.  Voor een rekeningoverzicht uit het archief betaal je 2,50 euro.

Wat zijn voordelen van de ANWB Visa Silver Card?

 • De ANWB Visa Silver Card wordt wereldwijd geaccepteerd.
 • Hij heeft een ruimere bestedingslimiet.
 • De ANWB Visa Silver Card heeft een langere aankoopverzekering. Je bent 270 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging.
 • Mocht je aankoop verkeerd zijn of niet geleverd, dan ontvang je jouw geld terug dankzij de aankoopverzekering.
 • De Eigen Risico Autohuurverzekering is inbegrepen. Dit houdt in dat bij het betalen van je huurauto met deze creditcard het eigen risico bij eventuele schade automatisch gedekt is tot maximaal 750 euro.
 • Je kunt gebruik maken van de Noodgeld op reis mogelijkheid. Dit houdt in dat je bij diefstal zonder kosten duizend euro contant geld kunt aanvragen bij de Visa hulplijn, die je vervolgens kunt ophalen bij een bank in de buurt.
 • Bij problemen is er 24/7 een Reis Service Lijn beschikbaar.

Wat zijn de voorwaarden van de ANWB Visa Silver Card?

De bestedingslimiet van de ANWB Silver Card is 3500 euro. Het heeft daarmee een ruimere limiet dan veel andere creditcards. Bovendien heb je altijd zicht op je uitgaven via de speciale Creditcard app en ‘Mijn Card Online’. Voor het aanvragen van de ANWB Visa Silver Card gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet je minstens 18 jaar of ouder te zijn en woonachtig zijn in Nederland. te hebben. Tevens gelden de volgende voorwaarden bij het aanvragen van deze creditcard:

 • Jouw maandinkomen moet minimaal 1200 euro per maand zijn. Overigens kan de inkomensvereiste afwijken bij jongeren tot en met 24 jaar. Informeer hier naar bij de ANWB.
 • Je moet in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs of een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.
 • Je moet in het bezit zijn van een geldig mobiel telefoonnummer.
 • Je mag geen negatieve BKR-registratie hebben.

Hoe vraag je deze kaart aan?

De ANWB Visa Silver Card is online aan te vragen met behulp van een online aanvraagformulier. Zorg er wel voor dat je een aantal gegevens bij de hand hebt, zoals je legitimatiebewijs, loonstrook, ANWB lidmaatschapsnummer, woonlasten en IBAN. De ANWB werkt bij het uitgeven van de creditcard samen met International Card Services (ICS). Volg bij het aanvragen van deze creditcard de volgende stappen:

 1. Vul het online aanvraagformulier in. Na het invullen wordt deze naar ICS doorgestuurd.
 2. Na de aanvraag ontvang je van ICS een identificatie e-mail. Daarmee dien je je online te identificeren op je smartphone, tablet of pc.
 3. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen jouw ANWB Visa Silver Card.
let op geld lenen kost geld
Specificaties

basis

Prijs eerste jaar: 1e jaar gratis

Prijs: € 26,50

Standaardlimiet: € 3500

Rente na betaaltermijn: 10% op jaarbasis

Inkomenseis:

BKR toetsing

Actie: Tanken met korting

Cash pinnen: € 1250

Aantal kaarten inclusief: 1

Prijs extra kaart: 4,50

Tijd tot goedkeuring: 2 weken

Soort kaart: creditcard - achteraf betalen

Slider title:

Slider Specifications:

Alle beschikbare Visa creditcards vind je op de speciale Visa pagina. Hier kun je makkelijk vergelijken en zo de Visa card kiezen die het best bij je past.

8.1 van 5 sterren

Beoordeling: 4.06 (18 stemmen)
Credit card aanvragen
Vergelijk details
 • Total (0)
Vergelijk
0