Creditcard buiten Europa, buitenland & werelddekking

Creditcard aanvragen met werelddekking

Deze creditcards met werelddekking werden door onze bezoekers heeft meest aangevraagd:

Wil je een credit card voor buiten Europa aanvragen?

Wanneer je naar het buitenland gaat, is het goed om eerst even na te denken op welke manier je kunt en wilt betalen in het land van bestemming. De geliefde Nederlandse pinpas wordt namelijk niet overal geaccepteerd in het buitenland. Vooral wanneer je de grenzen van Europa oversteekt, kan het goed zijn dat jouw Maestro kaart niet wordt geaccepteerd. Het meest gangbare betaalmiddel ter wereld is de creditcard. Deze heeft een grote werelddekking. Met deze kaart in bezit kun je vrijwel overal ter wereld geld opnemen uit pinautomaten. Daarnaast kun je ook op veel plekken betalen met deze kaart in het buitenland.

naamprijs per jaarbeoordeling
MasterCard Classic aanvragen

MasterCard Classic aanvragen

Vrijwel alle aankopen 180 dagen verzekerd. Veilig (online) betalen in binnen- en buitenland. Mastercard heeft een 24/7 Service en Fraudepreventie.

29.95
29,95
limiet: 5000
412
420 beoordelingen
Airmiles bij alle aankopen in het buitenland
Vergelijk details
2 Visa World Card aanvragen

Visa World Card aanvragen

Visa is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Je aankopen zijn automatisch 180 verzekerd en aflevergarantie op je aankopen. Altijd inzicht in je uitgaven met de ICS app.

39.95
39,95
limiet: 5.000
422
290 beoordelingen
Vergelijk details
3 ABN AMRO Creditcard

ABN AMRO Creditcard

De ABN AMRO creditcard is een van de meest gekozen creditcards. Handig voor op reis: je kunt er namelijk wereldwijd veilig mee betalen. Een ander voordeel is dat al je aankopen 180 dagen zijn verzekerd tegen schade of verlies.

20.40
20,40
limiet:
315
72 beoordelingen
Vergelijk details
4 bunq Debit Card aanvragen

bunq Debit Card aanvragen

Deze bunq Debit Card is gratis bij een bunq bankrekening. Je opent een rekening al vanaf € 2,99 per maand. Het is een prepaid creditcard van Mastercard, de meest geaccepteerde creditcard ter wereld. De bunq Debit Card werkt met een app. De bunq debitcard is helemaal van deze tijd. Geen BKR toetsing.

gratis bij bankrekening
gratis bij bankrekening
limiet: n.v.t.
393
371 beoordelingen
virtuele creditcard direct beschikbaar
geen BKR toetsing
Vergelijk details
5 ICS GO Card (Visa prepaid)

ICS GO Card (Visa prepaid)

Met een ICS GO Card (Visa Prepaid) profiteer je van alle gemakken, net als bij een reguliere creditcard. Kom je (nog) niet in aanmerking voor een reguliere creditcard? Dan is de ICS GO Card (Visa Prepaid) een uitkomst. Er is geen inkomenseis en er volgt geen BKR-toetsing voor deze creditcard. Je kunt kiezen uit 3 kleuren, blauw, oranje of groen.

21.67
21,67
limiet: n.v.t.
362
157 beoordelingen
geen BKR toetsing
Vergelijk details

Je creditcard buiten Europa gebruiken

Maar hoe zit dat met een creditcard buiten Europa? Zitten er extra kosten aan verbonden en zijn er bepaalde voorwaarden? Allereerst is het goed om te weten dat wanneer je geld opneemt bij een geldautomaat met een creditcard, je altijd een tarief betaalt genaamd opnamekosten. Binnen Nederland en overige eurolanden, wordt hier €4,50 per transactie voor gerekend. Buiten de eurozone verandert dit bedrag in een percentage. Deze ligt meestal tussen de 3.5% en de 4.5%. Hier zit meestal ook een minimumbedrag aan verbonden van ongeveer €4,50. Wanneer je geld opneemt met een creditcard buiten Europa, moet je daar dus rekening mee houden.

Koersopslag vreemde valuta

Wanneer je naar het buitenland gaat en men niet met euro’s betaalt, maar met een andere valuta, krijg je ook te maken met wisselkoersen. Deze zijn zeer aan verandering onderhevig en kunnen per land en per dag verschillen. Bij het inwisselen van de ene valuta voor een andere valuta, moet je altijd een bepaald tarief betalen voor de inwisselkosten. Zo ook met een creditcard buiten Europa. Wanneer je met een creditcard geld opneemt in een land waar men een andere valuta hanteert, zal er een koersopslag gelden. Dit is een percentage over het bedrag dat je opneemt. Deze koersopslag bedraagt rond de 1.75% en komt bovenop het tarief dat je betaalt voor opnamekosten.

Betalen met creditcard buitenland

Wanneer je betaalt met een creditcard buiten Europa gelden er andere tarieven. Hierbij gaat het dus om bedragen die je direct bij een winkel, restaurant of andere gelegenheden in het buitenland betaalt. In dit geval valt het opnamebedrag weg, maar moet je nog wel koersopslag betalen. Je betaalt immers nog steeds in een andere valuta dan de euro. Het koerstarief is wel een stuk lager dan wanneer je geld opneemt bij een geldautomaat. Je betaalt een tarief van ongeveer 1% aan koersopslag bij het betalen met creditcard.

Creditcard binnen Europa

Binnen Europa betaal je alleen koersopslag wanneer je in een land bent die niet de euro hanteert. Wordt de euro wel gebruikt in het land waar je bent, dan betaal je geen koersopslag. Op die manier is betalen met een creditcard buitenland dus gratis. Voor het opnemen van geld bij een geldautomaat betaal je nog wel een opnamebedrag. Dit is hetzelfde bedrag dat je in Nederland kwijt bent wanneer je geld opneemt met een creditcard, het tarief is €4,50.

Creditcard werelddekking

Kun je met elke creditcard betalen in het buitenland? Nee, dit hangt af van het type kaart. Het gaat er niet om bij welke bank je een kaart hebt aangevraagd of waar je hem vandaan hebt. Het gaat om het kaarttype. De bekendste zijn VISA, MasterCard en American Express. Van deze kaarten worden VISA en Mastercard veruit het meeste geaccepteerd over de hele wereld. Deze kaarten worden op meer dan 30 miljoen plaatsen wereldwijd geaccepteerd. Mocht je een kaart hebben of overwegen van American Express of Diners Club, dan is het verstandig om voor vertrek naar het buitenland te controleren of je die pas kunt gebruiken.

Elke kaart heeft andere tarieven. Hoeveel een kaart kost per jaar, de tarieven voor geld opnemen, met een creditcard betalen. Welke kaart dus het beste is voor jou, zal je zelf moeten vergelijken. Aangaande het betalen met een creditcard in het buitenland zit je het beste met een VISA of een Mastercard. Deze hebben allemaal verschillende kaarten met verschillende tarieven. Welke je hiervan kiest maakt niet uit. Zolang het logo van één van deze twee kaarttypen erop staat, kun je er wereldwijd mee betalen.

Creditcard aanvragen

Naast het feit dat je er eenvoudig mee kunt betalen in het buitenland, kun je ook gebruik maken van aankoopgaranties en andere voordelen. Welke voordelen en wat voor garanties hangt samen met het bedrag dat je per jaar voor de creditcard betaalt. Hier vind je de meest gebruikt kaart van MasterCard Classic, en van VISA. Deze kaarten kunnen door bijna iedereen worden aangevraagd, en ze scoren het beste op creditcard werelddekking.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0