Hoeveel creditcards mag je hebben

Hoeveel creditcards mag je hebben?

Hoewel uit onderzoek van de Nederlandsche Bank blijkt dat het creditcardgebruik onder de Nederlandse consument nog behoorlijk laag ligt (helemaal in verhouding met andere landen waar de creditcard veel gebruikt wordt zoals in Amerika) zien we in de afgelopen jaren toch een stijging in het gebruik van creditcards. Dat is niet zo gek: creditcards kunnen vandaag de dag voor steeds meer dingen worden gebruikt. Zo kun je er eenvoudig en veilig online je aankopen mee afrekenen en is een creditcard erg handig wanneer je op reis bent. De vraag is hoeveel creditcards je mag hebben en wat de voordelen zijn van meerdere creditcards.

naamprijs per jaarbeoordeling
MasterCard Classic

MasterCard Classic

Betaal overal ter wereld met aankoopverzekering én krijg nu bovendien het eerste jaar gratis + 25 euro shoptegoed.

20.00
20,00
limiet: 2.500
397
29 beoordelingen
1e jaar gratis
€ 25 cadeau
Vergelijk details
2 Visa World Card

Visa World Card

Dit is de meest aangevraagde creditcard. Nu met gratis € 50 tegoed op je kaart.

36.50
36,50
limiet: 2.500
430
27 beoordelingen
1e jaar gratis
€ 50 cadeau
Vergelijk details
3 De Bijenkorf Card

De Bijenkorf Card

Alle voordelen van MasterCard én GRATIS SPAREN voor cadeaus van de Bijenkorf: merkkleding, parfum, etc. Spaar óók met aankopen buiten de Bijenkorf zoals vliegtickets, hotels, etc.

16.50
16,50
limiet: 2500
420
10 beoordelingen
alle voordelen van MasterCard
gratis sparen met elke aankoop - ook buiten de Bijenkorf
Vergelijk details
4 VIABUY prepaid creditcard

VIABUY prepaid creditcard

Binnen 24-uur geleverd & zonder BKR toetsing.

19.90
19,90
limiet: geen
320
88 beoordelingen
binnen 24 uur verzonden
geen BKR toetsing
Vergelijk details
5 Prepaid MasterCard

Prepaid MasterCard

Creditcard zonder BKR toetsing van het betrouwbare MasterCard. Nu met gratis tegoed.

17.50
17,50
limiet: geen
428
18 beoordelingen
€ 5 cadeau
geen BKR toetsing
Vergelijk details

Hoeveelheid creditcards per persoon

In principe geldt de theorie dat je per persoon zoveel mogelijk creditcards mag hebben als je zelf wilt. Hier hangen natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan. Bij veel aanbieders krijg je bijvoorbeeld maar één (of soms twee) kaarten tot beschikking voor eenzelfde rekening. De gemiddelde persoon beschikt over één of twee kaarten, hoewel er in landen als Amerika ook mensen zijn met tien creditcards. Vraag jezelf de volgende punten af wanneer je interesse hebt in het afsluiten van meerdere creditcards.

 • Is het écht nodig om meerdere creditcards af te sluiten?
 • Kun je het financieel gezien iedere maand overbruggen om meerdere rekeningen te betalen?

Het hebben van meerdere creditcards kan namelijk een negatieve invloed hebben op je bankrekening wanneer blijkt dat je de kaarten niet allemaal af kunt betalen. Let dus goed op wanneer je besluit over te gaan naar meerdere creditcards.

Voordelen meerdere creditcards

Toch kan het erg handig om meer dan één creditcard te hebben. Iedere aanbieder heeft namelijk iets anders te bieden. Een aantal voordelen van het hebben van meerdere creditcards zijn:

 • Wanneer je niet kunt kiezen uit de diensten van verschillende aanbieders kun je aan de hand van meerdere creditcards gebruik maken van meerdere diensten
 • Financiële zekerheid omdat je altijd een creditcard hebt die je kunt gebruiken
 • Een groter krediet: je hebt meer ruimte om geld uit te geven. Let hierbij wel op dat je dit achteraf altijd terug moet betalen. Geef dus alleen uit wat je kunt betalen
 • Met meerdere creditcards mag je vaak ook gebruik maken van gespreid terugbetalen
 • Wanneer je creditcard wordt gestolen heb je altijd nog meerdere creditcards waarmee je bijvoorbeeld op reis kunt betalen
 • Wanneer je gebruik maakt van een creditcard bouw je vaak punten op bij iedere aankoop. Bij meerdere creditcards bouw je dus ook sneller meer punten op om te kunnen genieten van leuke voordelen en aanbiedingen

Nadelen van meerdere creditcards

Net zoals bij het hebben van één creditcard zijn er een aantal nadelen te vinden wanneer je meerdere creditcards in je bezit hebt. Er zijn een aantal experts die vinden dat één creditcard voldoende is, zie deze video. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je toegang hebt tot een grote bestedingsruimte waar je gebruik van maakt en je dus meer kunt uitgeven dan je hebt. Andere nadelen van meerdere creditcards zijn:

 • Het kan lastig zijn om meerdere creditcards accounts te beheren waardoor je het overzicht van je kosten kwijt raakt
 • Je kunt een BKR-registratie krijgen wanneer je een bepaalde tijd je schulden nog niet hebt afbetaald
 • Er is een kans dat je in de schulden terecht komt wanneer je toegang hebt tot meer geld door meerdere creditcards. Dit kan van invloed zijn op toekomstige beslissingen zoals een hypotheek afsluiten en meer.

Denk dus goed na voordat je besluit meerdere creditcards af te sluiten. Het kan je meer betaalgemak opleveren wanneer je dat wenst, maar je moet altijd de voordelen en de nadelen tegenover elkaar zetten.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
 • Total (0)
Vergelijk
0