Hoeveel creditcards mag je hebben

Hoeveel creditcards mag je hebben?

Hoewel uit onderzoek van de Nederlandsche Bank blijkt dat het creditcardgebruik onder de Nederlandse consument nog behoorlijk laag ligt (helemaal in verhouding met andere landen waar de creditcard veel gebruikt wordt zoals in Amerika) zien we in de afgelopen jaren toch een stijging in het gebruik van creditcards. Dat is niet zo gek: creditcards kunnen vandaag de dag voor steeds meer dingen worden gebruikt. Zo kun je er eenvoudig en veilig online je aankopen mee afrekenen en is een creditcard erg handig wanneer je op reis bent. De vraag is hoeveel creditcards je mag hebben en wat de voordelen zijn van meerdere creditcards.

naamprijs per jaarbeoordeling
MasterCard Classic aanvragen

MasterCard Classic aanvragen

Vrijwel alle aankopen 180 dagen verzekerd. Veilig (online) betalen in binnen- en buitenland. Mastercard heeft een 24/7 Service en Fraudepreventie.

29.95
29,95
limiet: 5000
412
420 beoordelingen
Airmiles bij alle aankopen in het buitenland
Vergelijk details
2 Visa World Card aanvragen

Visa World Card aanvragen

Visa is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Je aankopen zijn automatisch 180 verzekerd en aflevergarantie op je aankopen. Altijd inzicht in je uitgaven met de ICS app.

39.95
39,95
limiet: 5.000
422
290 beoordelingen
Vergelijk details
3 ABN AMRO Creditcard

ABN AMRO Creditcard

De ABN AMRO creditcard is een van de meest gekozen creditcards. Handig voor op reis: je kunt er namelijk wereldwijd veilig mee betalen. Een ander voordeel is dat al je aankopen 180 dagen zijn verzekerd tegen schade of verlies.

20.40
20,40
limiet:
315
72 beoordelingen
Vergelijk details
4 bunq Debit Card aanvragen

bunq Debit Card aanvragen

Deze bunq Debit Card is gratis bij een bunq bankrekening. Je opent een rekening al vanaf € 2,99 per maand. Het is een prepaid creditcard van Mastercard, de meest geaccepteerde creditcard ter wereld. De bunq Debit Card werkt met een app. De bunq debitcard is helemaal van deze tijd. Geen BKR toetsing.

gratis bij bankrekening
gratis bij bankrekening
limiet: n.v.t.
393
371 beoordelingen
virtuele creditcard direct beschikbaar
geen BKR toetsing
Vergelijk details
5 ICS GO Card (Visa prepaid)

ICS GO Card (Visa prepaid)

Met een ICS GO Card (Visa Prepaid) profiteer je van alle gemakken, net als bij een reguliere creditcard. Kom je (nog) niet in aanmerking voor een reguliere creditcard? Dan is de ICS GO Card (Visa Prepaid) een uitkomst. Er is geen inkomenseis en er volgt geen BKR-toetsing voor deze creditcard. Je kunt kiezen uit 3 kleuren, blauw, oranje of groen.

21.67
21,67
limiet: n.v.t.
362
157 beoordelingen
geen BKR toetsing
Vergelijk details

Hoeveelheid creditcards per persoon

In principe geldt de theorie dat je per persoon zoveel mogelijk creditcards mag hebben als je zelf wilt. Hier hangen natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan. Bij veel aanbieders krijg je bijvoorbeeld maar één (of soms twee) kaarten tot beschikking voor eenzelfde rekening. De gemiddelde persoon beschikt over één of twee kaarten, hoewel er in landen als Amerika ook mensen zijn met tien creditcards. Vraag jezelf de volgende punten af wanneer je interesse hebt in het afsluiten van meerdere creditcards.

 • Is het écht nodig om meerdere creditcards af te sluiten?
 • Kun je het financieel gezien iedere maand overbruggen om meerdere rekeningen te betalen?

Het hebben van meerdere creditcards kan namelijk een negatieve invloed hebben op je bankrekening wanneer blijkt dat je de kaarten niet allemaal af kunt betalen. Let dus goed op wanneer je besluit over te gaan naar meerdere creditcards.

Voordelen meerdere creditcards

Toch kan het erg handig om meer dan één creditcard te hebben. Iedere aanbieder heeft namelijk iets anders te bieden. Een aantal voordelen van het hebben van meerdere creditcards zijn:

 • Wanneer je niet kunt kiezen uit de diensten van verschillende aanbieders kun je aan de hand van meerdere creditcards gebruik maken van meerdere diensten
 • Financiële zekerheid omdat je altijd een creditcard hebt die je kunt gebruiken
 • Een groter krediet: je hebt meer ruimte om geld uit te geven. Let hierbij wel op dat je dit achteraf altijd terug moet betalen. Geef dus alleen uit wat je kunt betalen
 • Met meerdere creditcards mag je vaak ook gebruik maken van gespreid terugbetalen
 • Wanneer je creditcard wordt gestolen heb je altijd nog meerdere creditcards waarmee je bijvoorbeeld op reis kunt betalen
 • Wanneer je gebruik maakt van een creditcard bouw je vaak punten op bij iedere aankoop. Bij meerdere creditcards bouw je dus ook sneller meer punten op om te kunnen genieten van leuke voordelen en aanbiedingen

Nadelen van meerdere creditcards

Net zoals bij het hebben van één creditcard zijn er een aantal nadelen te vinden wanneer je meerdere creditcards in je bezit hebt. Er zijn een aantal experts die vinden dat één creditcard voldoende is, zie deze video. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je toegang hebt tot een grote bestedingsruimte waar je gebruik van maakt en je dus meer kunt uitgeven dan je hebt. Andere nadelen van meerdere creditcards zijn:

 • Het kan lastig zijn om meerdere creditcards accounts te beheren waardoor je het overzicht van je kosten kwijt raakt
 • Je kunt een BKR-registratie krijgen wanneer je een bepaalde tijd je schulden nog niet hebt afbetaald
 • Er is een kans dat je in de schulden terecht komt wanneer je toegang hebt tot meer geld door meerdere creditcards. Dit kan van invloed zijn op toekomstige beslissingen zoals een hypotheek afsluiten en meer.

Denk dus goed na voordat je besluit meerdere creditcards af te sluiten. Het kan je meer betaalgemak opleveren wanneer je dat wenst, maar je moet altijd de voordelen en de nadelen tegenover elkaar zetten.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
 • Total (0)
Vergelijk
0