Wat kun je met een creditcard?

Vandaag de dag is een creditcard vrijwel onmisbaar in je portemonnee. Hoewel we in Nederland nog geen fervent gebruikers zijn van de creditcard is het betaalmiddel ideaal voor op reis of voor online betalingen. Waar je bij een creditcard altijd op moet letten is dat dergelijk betaalgemak nooit gratis is. Je betaalt over het algemeen ieder jaar een vast bedrag om gebruik te kunnen maken van de voordelen van een creditcard.

In Nederland kun je kiezen voor diverse aanbieders op het gebied van creditcards. Kies je voor de goedkoopste aanbieder of kies je voor een aanbieder met extra service? De grootste aanbieder is de Visa Card. Daarna komt de Master Card. Andere aanbieders zijn: ANWB, ABN AMRO, Bijenkorf en meer.

Mogelijkheden met een creditcard

Maar wat kun je met een creditcard eigenlijk? De creditcard wordt met name gebruikt voor de volgende dingen:

 • Bij het boeken van een vliegreis
 • Bij het boeken van een hotel, appartement of accommodatie
 • Bij het online bestellen van producten
 • Bij het betalen van hotels in het buitenland
 • Geld opnemen in het buitenland

Wat opvalt is dat men in Amerika juist vaker gebruik maakt van een creditcard dan van een gewone pinpas. Wanneer je dus op reis gaat naar Amerika is het aan te raden om een of meerdere creditcards mee te nemen. Zo weet je zeker dat je overal kunt betalen.

Voordelen van creditcard

Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van een creditcard. Rond de 50% van de Nederlandse inwoners heeft een creditcard, hoewel de kaart nog niet met regelmaat wordt gebruikt. In 2015 werd slechts 0,5% van alle betalingen gedaan met een creditcard. Twijfel je over het aanschaffen van een creditcard maar ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan de voordelen van een creditcard.

 • Je hebt wereldwijd betaalgemak en kunt dus in ieder land gebruik maken van je creditcard
 • Je creditcard kan als borg dienen voor bijvoorbeeld het huren van een auto
 • Bij veel aanbieders spaar je punten voor leuke acties en kortingen
 • Je hebt een grotere kredietmogelijkheid
 • Producten die je aanschaft met je creditcard zijn vaak 180 dagen verzekerd. Is er bijvoorbeeld iets mis met je laptop binnen 180 dagen? Dan kun je vaak gebruik maken van de aankoopverzekering van je creditcard.

Bedrijf LendUp geeft je nog meer redenen waarom je wel zou moeten kiezen voor een creditcard. Wanneer je je creditcard op de juiste manier gebruikt is het, met name wanneer je veel reist, aan te raden om een creditcard aan te schaffen. Ook wanneer je veel online bestelt is een creditcard erg handig. Zolang je zelf een goed overzicht hebt van je uitgaven en inkomsten is een creditcard erg handig in het dagelijks leven. Bekijk hier de beste creditcard acties van diverse aanbieders op het gebied van creditcards. Vergelijk creditcards altijd met elkaar voordat je besluit er een aan te vragen.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
 • Total (0)
Vergelijk
0