Hoe werkt een creditcard?

Er bestaan veel misvattingen over: hoe werkt een creditcard? Vooral in Nederland, want in andere landen is het veel gebruikelijker om ermee te betalen. Niet zo gek, want je hebt er veel voordeel van, zoals gratis verzekering van je aankopen. Er wordt bijvoorbeeld vaak gedacht dat het gebruik ervan duur is. Niets is minder waar, zoals je hieronder zult zien. Je kunt zelfs een gratis creditcard aanvragen.

Wat is een creditcard?

Oké, laten we hier beginnen. Wat is een creditcard? Eigenlijk lijkt het heel veel op wat we dagelijks gebruiken en als volledig normaal zien: de bankpas. Je kunt er wereldwijd betalingen mee verrichten en geld opnemen. Het is precies even groot als een pinpas. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van een creditcard:

Je aankopen automatisch verzekerd

Vrijwel al je aankopen die je met een creditcard doet, zijn automatisch verzekerd tegen diefstal, verlies en schade. Dit kan echt een enorm voordeel opleveren. Stel je voor dat je net een nieuwe zonnebril hebt gekocht, die vervolgens wordt gestolen.

De creditcardmaatschappij schiet het geld gratis voor

Wanneer je een aankoop met je creditcard doet, wordt dit van je bestedingslimiet afgehaald. Je betaalt dit nog niet, maar de creditcardmaatschappij schiet dit voor. Eenmaal per maand ontvang je de rekening voor al je aankopen. Voldoe je deze op tijd, dan betaal je geen rentekosten. De maatschappij heeft dan als het ware het geld voor je voorgeschoten.

Wereldwijd betalen en geld opnemen

Creditcards van bekende merken worden vrijwel overal ter wereld geaccepteerd. Zelfs wanneer je op een tropisch eiland middenin de Atlantische oceaan zit, kun je hiermee betalen. Dit geldt lang niet altijd voor een pinpas. Door een creditcard bij je te hebben, hoef je dus niet zoveel cash geld mee te nemen.

Makkelijk betalen bij (internationale) webshops

In Nederland is het vrij gebruikelijk om online met iDeal te betalen. Bestel je echter bij een webshop over de grens, dan is een creditcard vaak de meest gebruikte betaaloptie. Bovendien ben je dan veelal beschermd tegen fraude. De maatschappijen hebben een enorme antifraudeafdeling die dag in, dag uit bezig is om jou te beschermen.

Creditcard aanvragen

Genoeg informatie? Klik dan op creditcard aanvragen voor het volledige overzicht. Je kiest hier snel de kredietkaart die bij jouw situatie past.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0