5 tips voor veilig online shoppen met je creditcard

Vandaag de dag leven we in een snelle maatschappij waarbij we zoveel mogelijk activiteiten in 24 uur willen proppen. De komst van het internet en de mogelijkheid om met je Visa creditcard online te betalen of met je Mastercard creditcard via internet te betalen maken het ons gemakkelijk om uitgebreid online te shoppen met je creditcard, waarmee je veel tijd kunt winnen. Je hoeft immers niet meer naar de stad of naar het winkelcentrum; het enige wat je nodig hebt is je creditcard, een smartphone, tablet of laptop met internetverbinding en een comfortabele stoel. Laat het online shoppen beginnen! We hebben een paar tips voor je op een rij gezet waarmee jij op een veilige manier online kunt winkelen.

Tips veilig online shoppen


Check de mogelijkheden van je creditcard

Voordat je een creditcard aanvraagt is het verstandig om verschillende creditcards te vergelijken. Waarom? Heel simpel: iedere aanbieder heeft andere voorwaarden, ook wanneer het gaan om diefstal, fraude of verlies van je kaart. Bij online shoppen is het fijn om te weten dat je goed beschermd bent tegen dergelijke ongure activiteiten. Na een Visa World Card aanvragen ben je bijvoorbeeld 180 dagen beschermd tegen schade, verlies en diefstal van je creditcard. Met de ABN AMRO creditcard ben je 180 dagen automatisch verzekerd bij al je online aankopen. Ook maak je hierbij gebruik van de aflevergarantie: wordt je bestelling niet afgeleverd? Dan krijg je je geld terug! Bij Mastercard Gold aanvragen gaat de aanbieder zelfs een stapje verder: een jaar lang verzekerd tegen verlies, diefstal en schade én een aflevergarantie.

Bekijk altijd je internetverbinding

Voordat je een betaling met je creditcard plaatst via internet moet je altijd kijken of je URL veilig is. Dit doe je door te checken of de verbinding met een https:// is in plaats van met slechts een http:// aan het begin van de weblink. https:// betekent dat de website versleuteld is wat inhoudt dat jouw gegevens nooit via een derde partij kunnen worden achterhaald. Wanneer je dus je creditcardgegevens invult op een website met een link waar https:// in staat ben je ervan verzekerd dat je gegevens beschermd zijn. Doe altijd een dubbele check: wanneer je aan het online shoppen bent én bij de betaling. Zo weet je zeker dat je veilig kunt betalen.


Te mooi om waar te zijn?

Heb je een paar merkschoenen gezien die je altijd al had willen hebben maar altijd te duur vond? En zijn ze bij deze webshop 70 euro goedkoper? Dat klinkt als de perfecte deal… mits de webshop te vertrouwen is. Bij sommige deals lijkt de totaalprijs van je bestelling te mooi om waar te zijn. In veel gevallen is dit helaas ook zo: er zijn veel frauduleuze webshops actief waar merkproducten worden aangeboden voor de meest lage prijzen. Hoe graag je een dergelijk product ook wilt aanschaffen met je creditcard, trap niet in de extreem lage prijzen. De kans is groot dat je je bestelling niet eens ontvangt of dat je met namaakproducten te maken krijgt.

Bekijk de betaalmogelijkheden

Voordat je gaat online shoppen is het aan te raden om de betaalmogelijkheden te bekijken. Op de homepage van een webshop zie je deze mogelijkheden vaak onderaan of in een zijbalk staan. Is het toegestaan om er te betalen met een creditcard? Top! Wanneer je echter met oplichters te maken hebt zou het zomaar kunnen dat deze optie bij het betaalproces helemaal niet van toepassing is terwijl je wel persoonlijke gegevens in moet vullen. Dit kan betekenen dat je op een fraudegevoelige website bent beland. Het is dan ook verstandig om de website én de betaling direct af te breken en te verlaten, voordat je gegevens in verkeerde handen terecht komen. En geef toe: het is ook behoorlijk verspilde tijd wanneer je pas aan het eind weet dat je niet met je creditcard online kunt shoppen.

Shoppen met een prepaid creditcard

Naast standaard creditcards aanschaffen kun je een prepaid creditcard aanvragen. Wat betreft veiligheid met online shoppen is een prepaid creditcard op verschillende manieren veilig te noemen. Je kunt profiteren van de veilige creditcardbetaling zonder dat je daarbij vast zit aan een vaste kaart met de nodige kosten. Wat echter het meest veilige is aan de prepaid creditcard is een voordeel wat betrekking heeft op jou en niet op de webshop of de verbinding. Met een prepaid creditcard geef je namelijk uit wat je zelf op de kaart zet. De prepaid creditcard werkt als een soort beltegoedkaart die je kunt opwaarderen: hierdoor geef je niet meer uit dan je hebt. Ideaal toch?

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0