Apple Pay is al even een trending onderwerp in Nederland. Steeds meer mensen kunnen namelijk gebruik maken van deze gemakkelijke betaaldienst van Apple. Tot voor kort konden alleen gebruikers van ING profiteren van de voordelen van Apple Pay. Tegenwoordig zien meer banken het gemak van de betaaldienst in. Via de applicatie van je bank voeg je binnen enkele stappen al een betaalkaart toe aan je wallet. Waar je tot nu toe alleen betaalpassen voor banken kon toevoegen, kun je sinds kort ook een eigen creditcard aanvragen en laten configureren met Apple Pay of met een creditcard van Apple. Hoe je dit doet en wat de voordelen en nadelen zijn van Apple Pay credit card lees je in deze blog.
Even opfrissen: wat is Apple Pay ook alweer?
Apple Pay is een redelijk nieuwe betaaldienst van Apple waarmee je met behulp van je iPhone contactloos kunt betalen in winkels bij contactloze automaten. Ook online kun je tegenwoordig steeds vaker gebruikmaken van Apple Pay: in webshops die deze mogelijkheid aanbieden betaal je al met behulp van alleen je vingerafdruk of je gezichtsherkenning. Hierdoor is contactloos betalen nóg gemakkelijker en kan het proces vooral sneller, omdat je binnen één klik op de knop al een transactie hebt betaald. Apple Pay werkt hiervoor samen met veel bekende betaalkaarten en creditcards van grotere banken en verstrekkers. Eerder schreven we al over het nieuws dat ook Apple zelf een creditcard ging uitgeven. Daarin hadden we het ook al over de plannen van Apple om die creditcard te koppelen met Apple Pay. Een combinatie van Apple Pay creditcard is er anno 2019/2020 eindelijk. Deze creditcard is zelfs helemaal opgericht rondom de mogelijkheden van Apple Pay. Op die manier wil Apple een nóg eenvoudiger en meer toegankelijke manier van betalen aanbieden.
Voordelen van Apple Pay credit card
Het grootste voordeel van een Apple Pay kredietkaart is dat je op een veilige manier ontzettend snel kunt betalen. Je hebt geen portemonnee met pasjes nodig om een betaling te kunnen doen, slechts je smartphone met de gekoppelde Apple Pay credit card volstaat. Hiervoor hoef je overigens niet per se een creditcard van Apple te hebben, je kunt een mooie creditcard aanbieding pakken en die credit card koppelen. Met creditcards van andere banken of verstrekkers, zoals een Apple Pay Visa of een Mastercard ING Apple Pay, kun je ook gewoon gebruik maken van de supersnelle dienst. Zolang je betaalpas maar in je Apple Wallet gekoppeld is aan Apple Pay en je de security code weet of je vingerafdruk of gezichtsherkenning hebt gekoppeld aan het systeem. Een ander groot voordeel van Apple Pay credit card ten opzichte van een gewone betaalpas is dat je aankopen met een creditcard automatisch 180 dagen tot een jaar verzekerd zijn. Ook profiteer je van aflevergarantie en van wereldwijd betaalgemak. Verder is betalen via Apple Pay met je creditcard volledig veilig en versleuteld. Kortom: de voordelen van creditcards gelden ook wanneer je betaalt met Apple Pay. Dus ook als je de goedkoopste creditcard bezit profiteer je nog steeds van al deze voordelen.
Nadelen van Apple Pay creditcard
Eigenlijk zijn er voornamelijk voordelen te vinden aan de Apple Pay credit card of aan met een andere creditcard betalen via Apple Pay. Wat men als een nadeel zou kunnen zien, is het feit dat je smartphone altijd opgeladen moet zijn om gebruik te maken van de betaaldienst. Ben je een avond stappen zonder portemonnee dan heb je een probleem wanneer de batterij van je telefoon opraakt. Ook heb je altijd je vingerafdruk, een code of een gezichtsherkenning nodig. Voor nu zijn dat eigenlijk de enige nadelen van een Apple Pay creditcard. Je kunt namelijk zelfs met een prepaid credit card Apple Pay gebruiken, vooral een studenten creditcard is vaak een prepaid dus zo kunnen ook mensen met een laag inkomen genieten van de voordelen van Apple Pay credit card. Dat betekent dat ook de mensen zonder vaste creditcard kunnen genieten van de voordelen van een creditcard en de voordelen van Apple Pay.
Het gemak van Visa Apple Pay
Apple Pay is nu beschikbaar voor diverse aanbieders, het is alleen nog wachten op de American Express credit card. Goed nieuws voor de gebruikers van bijvoorbeeld Visa: Apple Pay ICS is voor Visa creditcards op de iPhone snel te activeren. Heb je bijvoorbeeld je Visa creditcard al gekoppeld aan je iTunes omdat je daarmee aankopen voor je smartphone doet? Dan kun je Apple Pay direct activeren wanneer je iets wilt betalen door je vingerafdruk toe te voegen, je security code in te voeren of gebruik te maken van gezichtsherkenning. Heb je nog geen Visa card toegevoegd aan je Apple Wallet maar wil je hier wel gebruik van maken? Ook dat heb je supersnel gefixt: open de Apple Wallet op je smartphone en klik op het plusteken. Gebruik vervolgens de camera om de gegevens van de creditcard automatisch op te nemen of tik je nummer over. Vervolgens kun je Visa Apple Pay ongelimiteerd gebruiken. Heb je een Apple Watch en wil je Visa Apple Pay toevoegen? Open dan de Apple Watch app en selecteer ‘Wallet & Apple Pay’, waarna je klikt op ‘add credit or debit card’. Wanneer je vervolgens een aankoop doet via je smartphone en je met Apple Pay besluit te betalen, heb je geen fysieke creditcard meer nodig. Je vingerafdruk, gezichtsherkenning of toegangscode is je virtuele handtekening. Makkelijk toch?
Apple Pay Mastercard
Je kunt ook je Mastercard gebruiken voor Apple Pay Mastercard. Het registreren van je creditcard van Mastercard voor deze diensten van Apple is net als bij Visa ontzettend eenvoudig. Wanneer je creditcard al gekoppeld is en je Apple Pay hebt geactiveerd in de app van je kredietverstrekker krijg je automatisch bij online betalingen de keuze of je met Apple Pay wilt betalen. Heb je je Mastercard creditcard gekoppeld aan iTunes dan gebeurt dit automatisch. Als dit niet het geval is, kun je net als bij een Visa creditcard je eigen creditcard van Mastercard toevoegen aan je Apple Wallet. Volg daarvoor dezelfde stappen als hierboven, zodat je je creditcard gekoppeld hebt aan het gemak van Apple Pay. Vervolgens kun je in je wallet kiezen voor meerdere betaalkaarten: je creditcard komt gewoon onder of boven (welke jij als prioriteit kiest) je ‘gewone’ betaalpas te staan. Ook hiervoor heb je bij betalingen niet je fysieke pas nodig. Zo bespaar je tijd in zowel fysieke als online shops.
Naast Apple Pay Mastercard en Visa Apple Pay zijn er andere creditcardverstrekkers waar je gebruik kunt maken van Apple Pay. Zo biedt Rabobank sinds kort Apple Pay aan voor haar gebruikers. Bij deze bank kun je Apple Pay voor je gewone betaalpas gebruiken en is Apple Pay Rabocard beschikbaar voor de creditcard van de bank. Heb je een N26 Mastercard? Ook in dat geval is N26 Apple Pay beschikbaar. Tot slot kun je met Bunq, ABN AMRO, Monese, Revolut en dus ING profiteren van de voordelen van Apple Pay.