PayPal zonder creditcard in een paar gemakkelijke stappen

PayPal zonder creditcard? Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk in een paar stappen. PayPal lijkt zo verbonden met een creditcard dat je al snel het idee hebt dat een PayPal account openen zonder dat je in het bezit bent van een creditcard niet mogelijk is. Maar er zijn meerdere manieren om geld aan je PayPal account toe te voegen. We hebben een duidelijk stappenplan voor je gemaakt zodat ook jij straks gebruik kunt maken van deze veilige en gemakkelijke betaalservice.

MET PAYPAL BETALEN ZONDER CREDITCARD

PayPal, wat los vertaald zoiets als ‘betaalvriendje’ betekent, is een internationale betaalservice die meer en meer raakt ingeburgerd voor veilig online betalen. Een PayPal account is daarom ook erg handig. Ga je je aanmelden bij PayPal, dan wordt er al snel om creditcardgegevens gevraagd. 

Het lijkt soms of je zonder creditcard geen PayPal account kunt hebben. 

Om alleen voor PayPal een creditcard aan te vragen is voor velen een stap te ver. Betekent dat dus dat je zonder creditcard PayPal gebruiken wel kunt vergeten? Niets is minder waar. Als je geen creditcard hebt, kun je namelijk prima een PayPal account openen en gebruiken.

Er zijn twee opties om een PayPal account zonder creditcard te activeren, hier gaan we straks verder op in:

 1. Je koppelt een bankrekening aan je PayPal account
 2. Je stort saldo op je PayPal account ( via iDeal, overschrijving of een andere methode)

ZO MAAK JE EEN PAYPAL ACCOUNT ZONDER CREDITCARD AAN

call, dial, first, number, one, phone icon  Ga naar de website van PayPal en klik rechtsboven op aanmelden

call, dial, number, phone, second, two icon  Kies het type rekening: privé-rekening of zakelijke rekening

Paypal zonder creditcard

call, dial, number, phone, third, three icon  Klik op DOORGAAN en vul je gegevens in

paypal account zonder creditcard

Kies een sterk wachtwoord!

 • Gebruik meer dan 8 tekens (het is verstandig een lengte van minimaal 12 tekens aan te houden. Dat maakt het het wachtwoord tot 80 miljoen keer zo sterk)
 • Cijfers, hoofdletters en speciale tekens (&, ?, #, !, %, enz.) versterken het wachtwoord
 • Gebruik een wachtzin van minimaal 4 woorden

call, dial, four, fourth, number, phone icon  Bevestig je e-mailadres via het e-mailbericht dat je van PayPal ontvangt

Nu kun je inloggen in je PayPal account, waar je verschillende opties hebt, zoals je transacties inzien, het toevoegen van een bankrekening, of het opwaarderen van je PayPal saldo met een overboeking of via iDeal. Ook kun je een betaalverzoek versturen of ontvangen, facturen genereren, en een PayPal-Pot aanmaken, om geld in te zamelen of om geld te doneren aan een goed doel. 

Veel van de voordelen van een PayPal account worden echter pas beschikbaar wanneer je account geverifieerd is. Hiervoor zal PayPal in je nieuwe PayPal account al gelijk vragen of je een creditcard wilt koppelen. Wil je dit dus niet doen, dan moet je je PayPal account op een andere manier verifiëren.

PAYPAL ACCOUNT ZONDER CREDITCARD VERIFIËREN

Ongeverifieerde PayPal accounts hebben een limiet op de bedragen die je kunt ontvangen, verzenden en overmaken. PayPal vereist verifiëring, omdat ze moeten voldoen aan internationale regelgeving en EU-richtlijnen omtrent (grensoverschrijdend) betaalverkeer en betaalservices. Hierdoor is het gebruiken van PayPal extra veilig, maar is PayPal wel genoodzaakt jouw persoonlijke gegevens te verifiëren

Dit kan op verschillende manieren. Aangezien iemand die een creditcard of bankrekening bezit al door de betreffende financiële institutie is gecontroleerd, accepteert PayPal simpelweg het koppelen van een creditcard of bankrekening aan de PayPal account als verificatie. 

In plaats van een creditcard koppelen, kun je dus ook gaan voor de optie om een bankrekening te koppelen. We leggen zometeen uit hoe dit werkt. Wil je echter met PayPal betalen zonder creditcard of bankrekening, dan zul je andere verificatiemogelijkheden moeten aanleveren.  

PayPal zonder creditcard of bankrekening verifiëren:

Overleg een identiteitsbewijs, zoals een rijbewijs, een paspoort of een nationale identiteitskaart, en een adresbewijs, zoals een rekening van een nutsbedrijf, een loonstrookje of een bankafschrift. Is je account eenmaal geverifieerd, dan kun je deze gebruiken, ook als je met PayPal zonder creditcard betalen wilt. 

De makkelijkste manier om een PayPal account zonder creditcard te verifiëren, is echter door er een bankrekening aan te koppelen. Met het koppelen van een bankrekening aan je PayPal account zul je bovendien van nog meer voordelen van een PayPal account kunnen genieten.

EEN BANKREKENING AAN JE PAYPAL ACCOUNT KOPPELEN

Wil je gebruik maken van alle voordelen van PayPal, maar een PayPal account zonder creditcard hebben, dan kun je er dus voor kiezen om je bankrekening te koppelen aan je PayPal account. 

Het toevoegen van een bankrekening aan je PayPal account is simpel, maar duurt wel een paar dagen. Je gaat als volgt te werk:

call, dial, first, number, one, phone icon  Ga naar je PayPal wallet en klik op ‘Een creditcard of bankrekening koppelen’. 

paypal zonder creditcard

call, dial, number, phone, second, two icon  Volg daar de instructies, en let erop dat je precies het correcte IBAN nummer invult.

call, dial, number, phone, third, three icon  Om je bankrekening vervolgens te bevestigen zal PayPal binnen een aantal dagen twee bedragen op je bankrekening storten. Je voert deze bedragen in in je account bij ‘Bankrekening bevestigen’ en klikt op ‘Verzenden’.

call, dial, four, fourth, number, phone icon  Nu is je bankrekening aan je PayPal account gekoppeld en bevestigd. 

Het voordeel van PayPal gebruiken zonder creditcard, maar juist met een bankrekening, is dat je nu makkelijk bedragen naar je PayPal account kunt overmaken, maar ook bedragen weer terug kunt ontvangen. Zoals we al eerder vernoemden, is dit met name handig wanneer je je PayPal dus vooral gebruikt voor het ontvangen van betalingen, in plaats van het doen van betalingen. Wanneer je PayPal saldo te hoog wordt, vraag je eenvoudig een overboeking naar je bankrekening aan. 

Maar ook wanneer je lekker online wilt kunnen shoppen, zonder je PayPal saldo de hele tijd in de gaten te moeten houden, dan is het koppelen van een bankrekening aan je PayPal account voor jou de beste optie.

SALDO AAN JE PAYPAL ACCOUNT TOEVOEGEN ZONDER CREDITCARD

Wil je liever geen creditcard of bankrekening aan je PayPal account koppelen, dan kun je deze toch gewoon gebruiken. Je moet er dan wel voor zorgen dat er altijd genoeg saldo op je PayPal account staat voor de aankopen die je met PayPal wilt doen. 

Er zijn een aantal manieren om je PayPal saldo aan te vullen zonder creditcard:

 • Via iDeal – de snelste optie, want het geld staat gelijk op je PayPal account; klik op ‘Geld toevoegen via iDeal’ in je PayPal wallet en volg de instructies.
paypal account zonder creditcard
 • Via een overboeking dit kan 2 tot 3 dagen duren, PayPal geeft je een overschrijvingsreferentie waarmee je het bedrag vanaf je eigen bankrekening kunt overmaken naar PayPal, kies hiervoor de optie ‘Geld van uw bankrekening overmaken naar uw PayPal-rekening’ in je PayPal wallet. 

Let op, je kan alleen geld overmaken vanaf een bankrekening die op dezelfde naam staat als je PayPal rekening.

 • PayPal saldo van andere PayPal gebruikers ontvangen – hiervoor kun je eventueel een betaalverzoek versturen in je PayPal wallet. 
 • PayPal saldo toevoegen via een PayPal gift card de code en instructies om het bedrag van de giftcard toe te voegen staan op de giftcard vermeld. 

Met een PayPal account zonder creditcard of gekoppelde bankrekening kun je dus geld ontvangen en uitgeven, zolang je saldo hiervoor toereikend is. 

Wil je echter niet steeds te hoeven checken of je wel genoeg PayPal saldo hebt voordat je een aankoop doet, dan is het handiger om ofwel een creditcard, ofwel een bankrekening aan je PayPal account te koppelen. 

Wil je voor de creditcard optie gaan, kijk dan uit naar een mooie creditcard actie.

HOE BETAAL JE MET PAYPAL ZONDER CREDITCARD?

PayPal gebruiken zonder creditcard gaat in feite hetzelfde als wanneer je wel een creditcard aan je PayPal account gelinkt hebt. 

Zodra je het PayPal logo op een website ziet staan, dan kun je er met PayPal afrekenen. Je selecteert eenvoudig PayPal wanneer je bij de betaalopties aankomt en wordt daarmee naar de beveiligde omgeving van PayPal gestuurd, waar je de betaling kunt voldoen. Daar log je in bij PayPal met je e-mailadres en wachtwoord. Je kunt er hier eventueel voor kiezen de One Touch optie te activeren, waarmee je PayPal-inloggegevens veilig op je apparaat worden opgeslagen en je dus niet telkens opnieuw je e-mailadres en wachtwoord in te hoeft vullen. 

Ben je eenmaal ingelogd, dan vraagt PayPal hoe je wilt betalen. Hier wordt al snel het verschil duidelijk tussen een PayPal account zonder creditcard of bankrekening, en er een mét. 

Wanneer je geen creditcard of bankrekening aan je PayPal account hebt gekoppeld, dan krijg je hier alleen je PayPal saldo als betaalmethode te zien. Heb je niet genoeg saldo op dat moment voor de aankoop, dan zul je eerst meer saldo aan je PayPal account moeten toevoegen.

HOE LINK JE EEN CREDITCARD AAN JE PAYPAL ACCOUNT?

Heb je toch besloten dat je een creditcard aan je PayPal account wilt koppelen, dan ga je als volgt te werk

call, dial, first, number, one, phone icon  Log in in je PayPal account en klik in de Wallet op ‘Een creditcard koppelen’.

paypal zonder creditcard

call, dial, number, phone, second, two icon  Volg hier de stappen op het scherm en vul je creditcardgegevens is, inclusief de CVC code. 

call, dial, number, phone, third, three icon  Je machtigt PayPal vervolgens om €1.50 van je creditcard af te schrijven. Dit is slechts ter verificatie, en deze betaling wordt na het bevestigen van de creditcard weer teruggestort.

call, dial, four, fourth, number, phone icon  Om de creditcard te bevestigen, ontvang je bij de betaling van de €1.50 een 4-cijferige code, die je vervolgens in je PayPal account invoert. 

Nu is je creditcard bevestigd en zul je deze zien verschijnen onder de mogelijke betaalmethodes in je PayPal account. Heb je niet genoeg saldo voor een aankoop, dan zal PayPal het (resterende) bedrag van je creditcard afschrijven. 

WAT IS PAYPAL EN WAAROM WIL JE PAYPAL GEBRUIKEN?

Je kunt PayPal zien als een soort derde partij voor online betalingen. Met een PayPal account heb je een online rekening, waarmee je vervolgens makkelijk en veilig op heel veel sites kunt betalen. Een PayPal account heeft veel voordelen, met of zonder creditcard, namelijk:

 • PayPal is veilig – elke transactie via PayPal verloopt via een sterke encryptie, waardoor de betaalgegevens goed beveiligd zijn. Ook worden je betaalgegevens via PayPal niet aan de verkoper getoond en elke transactie wordt in de gaten gehouden om fraude, phishing en identiteitsdiefstal te voorkomen. 
 • PayPal is handig – om PayPal te gebruiken hoef je alleen je wachtwoord te onthouden. Je hoeft dus niet altijd je creditcardgegevens of smartphone met internetbankieren-app bij de hand te hebben om online aankopen te doen. 
 • Met PayPal kun je ook op buitenlandse sites shoppen – met name in buitenlandse webshops wordt betalen via iDeal vaak niet aangeboden. Omdat je je PayPal account wel met iDeal kunt opwaarderen, is PayPal dus een mooie optie om ook in buitenlandse webshops lekker te kunnen winkelen. 
 • PayPal biedt aankoopbescherming – heb je een artikel niet ontvangen of is het beschadigd aangekomen? PayPal vergoedt je onder voorwaarden het aankoopbedrag. 

Redenen genoeg dus om een PayPal account te openen, ook als je PayPal zonder creditcard wilt gebruiken.

WAAROM wil je PayPal zonder creditcard gebruiken?

Er bestaan verschillende redenen waarom je PayPal zonder creditcard zou willen gebruiken. De meest voor de hand liggende is natuurlijk dat je simpelweg geen creditcard hebt. Hoewel een creditcard aanvragen voor andere zaken zeker te overwegen is, hoef je dit niet per se te doen om PayPal te gebruiken. 

Nog een reden voor het hebben van een PayPal account zonder creditcard, is dat je een creditcard maar in één enkele PayPal account kunt registeren. Deel jij je creditcard met je partner, en wil je liever ieder een eigen PayPal account, dan kan de creditcard maar in één PayPal account gebruikt worden. Heeft jouw partner de gezamenlijke creditcard al aan een PayPal account gelinkt, dan zul jij je PayPal account zonder creditcard moeten aanmaken en ook PayPal gebruiken zonder creditcard.

Tot slot kun je bij een PayPal account met creditcard alleen geld aan je PayPal balans toevoegen. Ontvang je echter vaak geld op je PayPal account, bijvoorbeeld omdat je een zakelijke PayPal account hebt die aan je webshop is gekoppeld, dan kun je al snel een aardig bedrag in je PayPal account hebben. 

Wil je bij dit geld kunnen, zonder het via PayPal uit te moeten geven, dan kun je veel beter een PayPal aanmaken zonder creditcard en je bankrekening eraan koppelen. Je kunt vanuit PayPal namelijk wel geld overmaken naar een bankrekening, maar niet naar een creditcard.

NADELEN VAN PAYPAL GEBRUIKEN ZONDER CREDITCARD

Met een PayPal account zonder creditcard of gekoppelde bankrekening, ben je dus beperkt in je betaalmethodes. PayPal zal je namelijk niet online voor producten laten betalen met je PayPal account, als er niet genoeg saldo op staat. 

Met een gelinkte creditcard of bankrekening, kan PayPal altijd het geld incasseren dat je via je PayPal account uitgeeft. Zo kun je onbeperkt online shoppen, ongeacht je PayPal balans. Een PayPal zonder creditcard moet echter altijd genoeg, en ook precies genoeg, saldo hebben voor de aankoop die je wilt doen. 

Uiteraard kan dit ook positief zijn natuurlijk. Wil je geen creditcard hebben om zo een betere controle op je uitgaven te hebben, dan is een PayPal account met een beperkt saldo ideaal voor je.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
 • Total (0)
Vergelijk
0