Creditcard op vakantie? Check deze tips

Met het vakantiegeld vers op de rekening en de vakantiemaanden voor de deur kunnen menig Nederlanders niet meer wachten om er lekker even tussenuit te gaan. Steeds meer Nederlanders gaan op vakantie waarbij, uit onderzoek blijkt, dat ze ook steeds meer geld uitgeven. Hoe kun je dit beter doen dan met een creditcard op vakantie? Omdat Nederlanders echter nog een beetje schuw zijn voor de creditcard en het gebruik ervan hebben we in dit artikel enkele tips verzameld waar je op moet letten wanneer je je creditcard meeneemt op vakantie. Ook lees je enkele voordelen van de creditcard op vakantie. Lees gauw verder voordat je begint met het inpakken van je koffers.

creditcard vakantie

Gemak met het boeken van hotels

Een van de grootste redenen om een creditcard voor vakantie aan te vragen is omdat het bij veel hotels en zelfs bij sommige hostels of appartementencomplexen in het buitenland gemakkelijker, veiliger en sneller is om te betalen met een creditcard. In sommige landen, zoals in Amerika, is het zelfs het enige betaalmiddel waarmee je een nachtje slapen kunt betalen, ook wanneer je deze overnachting van tevoren boekt. In de meeste landen in Europa kun je ‘gewoon’ met een betaalpas betalen, hoewel het wel een stuk veiliger is om met een creditcard op vakantie te betalen. Mocht je boeking plotseling geannuleerd worden of mocht er iets anders zijn wat betreft de betaling van de kamer dan kun je via je creditcardaanbieder het geld terugkrijgen. Bij veel creditcards profiteer je namelijk automatisch van dergelijke verzekeringen. Lees altijd de voorwaarden in van jouw aanbieder of je hiervan gebruik kunt maken.

Creditcard verplicht bij autohuur

Voor veel reizigers is een vakantie niet compleet zonder het huren van een auto op plaats van bestemming. Een huurauto geeft je ontzettend veel vrijheid: lekker roadtrippen door de bergen, een autorit maken van stad naar stad of een bezoekje brengen aan dat ene geheime strandje. Met een huurauto kan het allemaal. Het is echter goed om te weten dat 99,9% van de autoverhuurders een creditcard willen zien wanneer je een boeking maakt, ook wanneer je deze boeking al in Nederland plaatst. Waarom dat zo is? Heel simpel: een creditcard tijdens vakantie wordt hierbij als een soort garantie, een waarborg gezien. Het bedrijf kan namelijk de borg automatisch inhouden op het saldo van je creditcard en het er gemakkelijk afhalen mocht er wat gebeuren met de auto. Geen zorgen dat hier misbruik van wordt gemaakt, want mocht de verhuurder onterecht geld van je rekening halen dan kan het creditcardbedrijf deze transactie onderzoeken en het geld terugstorten. Heel veilig dus.

Aankopen verzekerd door creditcard

Een ander voordeel van een creditcard op vakantie, zoals een MasterCard of een creditcard van Visa, is dat alle aankopen die je op vakantie doet automatisch 180 dagen verzekerd zijn tegen diefstal, verlies of beschadiging. In sommige gevallen is dit zelfs nog meer dan 180 dagen. Mocht je dus een mooie nieuwe zonnebril hebben gezien of een complete nieuwe outfit willen scoren op vakantie. Of mocht je een citytrip maken waarbij shoppen centraal staat dan weet je zeker dat je gekochte items voor lange tijd zijn verzekerd. Dat betekent dus onbezorgd winkelen op de plaats van bestemming! Hiervoor kun je overigens ook een prepaid creditcard kiezen, wanneer je niet vast wilt zitten aan de kosten van een gewone creditcard. Houd er wel rekening mee dat het aantal dagen van de garantie kan verschillen per aanbieder van prepaid creditcards. Een auto huren met een prepaid creditcard op vakantie kan in de meeste gevallen niet.

Overal betalen met creditcard

Tot slot een hele fijne en niet geheel onbelangrijke tip: met je creditcard kun je over de hele wereld op meer dan 30 miljoen adressen betalen. Waar het in Nederland nog niet heel gewoon is om bijvoorbeeld je boodschappen af te rekenen met je creditcard of een etentje te betalen met deze speciale betaalpas is dat op andere plekken in de wereld zeker wel. Het zal je verbazen met hoeveel gemak en hoeveel veiligheid je gebruik kunt maken van deze diensten. Je kunt zelfs met een creditcard op vakantie pinnen bij een gewone betaalautomaat. Hierbij moet je wel altijd checken wat de kosten daarvan zijn; in veel gevallen is dit namelijk net iets duurder dan wanneer je met een gewone betaalpas betaalt. Er kunnen echter verschillende redenen zijn waarom je gewone betaalpas het niet doet: misschien ben je vergeten om een internationale wereldpas aan te vragen of wellicht zit je aan je limiet van pinaanvragen van die dag. In dat geval komt een creditcard op vakantie altijd goed van pas.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0