Creditcard met eigen foto? Niet meer mogelijk bij ICS

Misschien heb je er zelf wel eens gebruik van gemaakt of misschien ken je wel iemand die het heeft: een creditcard waar een persoonlijke foto op afgedrukt is. Bij ICS kon je jarenlang een Visa World Card Photo aanvragen waar je voor een extra bijdrage een eigen keuze foto op af kon laten drukken. Leuk? Absoluut! Nodig? Niet echt. Afgelopen maand heeft ICS besloten om met deze diensten te stoppen. In dit artikel lees je waarom en wat je zelf kunt verwachten wanneer je een dergelijke creditcard met foto hebt.

Creditcard met eigen foto? Niet meer mogelijk bij ICS

Visa World Card Photo; wat is het?

ICS bood lange tijd een bijzondere dienst aan: net als bij veel banken kon je als klant je eigen creditcard ontwerpen met een foto van je huisdier, je geliefde of ‘gewoon’ een mooie zonsondergang of vakantiefoto. Deze dienst kostte slechts eenmalig 9,75 euro waarna je altijd een persoonlijke foto in je portemonnee bij je droeg. Absoluut een leuke deal, maar echt nodig vonden de experts van ICS het niet. Daarom besloot de geldverstrekker om deze dienst per 1 december stop te zetten.


Geen foto meer op je creditcard

ICS heeft niet geheel zonder reden besloten om de stekker uit dit project te trekken. Na onderzoek bleek dat te weinig mensen gebruik maakten van deze persoonlijke creditcard, waardoor het voor het bedrijf allesbehalve winstgevend is gebleken. Dat betekent dat je vanaf nu nergens meer een dergelijke persoonlijke creditcard kunt aanvragen. In vrijwel alle gevallen is dat niet zo’n ramp, aangezien je alleen met je creditcard hoeft te betalen. In je portemonnee is immers genoeg plek voor een pasfotootje of een andere afdruk.


Wat te doen met Visa World Card Photo?

Mocht je nou een een trotse bezitter zijn van een Visa World Card Photo dan hoef je je geen zorgen te maken. De creditcard van Visa blijft het gewoon doen tot de datum die achterop de betaalpas staat. Vanaf die datum krijg je een nieuwe creditcard, wat een gewone Visa World Card met standaard ontwerp zal zijn. Hier hoef je zelf niets voor te doen, deze krijg je gewoon thuis gestuurd wanneer de einddatum van je huidige creditcard bijna bereikt is.

Liever wel een betaalpas met foto

De kans is klein, maar mocht je nou écht groot verdriet hebben van het feit dat je geen eigen foto meer kunt kiezen op je creditcard? In dat geval kun je overstappen op een prepaid creditcard van Visa of een andere aanbieder. Bij giftcards en prepaid creditcards kun je namelijk nog wel een afbeelding plaatsen op de betaalpas. Ook is het in dit geval aan te raden om eens te kijken wat banken eventueel voor je zouden kunnen betekenen.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0