Tip: gebruik je creditcard als spaarrekening

Een creditcard gebruik je voor betalingen die je pas later hoeft te betalen, iets wat veel mensen ontzettend prettig vinden. Dit kan ook precies andersom: je stort voor de maand begint een bepaald bedrag op de rekening van je creditcard (zoals bij een prepaid creditcard of bij diverse creditcardaanbieders) en je komt na de maand niet voor onverwachte verrassingen te staan omdat alles al betaald is. Er zijn maar weinig mensen die weten dat je geld op een creditcard kunt zetten, ook wanneer je niet over een prepaid creditcard beschikt. In dit artikel lees je meer over je creditcard gebruiken als spaarrekening.

Tip: gebruik je creditcard als spaarrekening

Rente sparen met je creditcard

Naast het feit dat je je eigen limiet tijdelijk kunt verhogen met het toevoegen van geld (voor een grote reis of een grote borgsom) is er een ander voordeel: bij veel aanbieders van creditcards ontvang je wat rente over het geld dat je op je creditcard hebt gezet. Je hoeft dus niet alleen achteraf je rekeningen te betalen; je kunt sparen met je creditcard. Hierbij moet je wel kijken naar je aanbieder, aangezien niet iedere creditcardaanbieder dit toepast. Het is misschien dus zelfs de moeite waard om over te stappen op een andere creditcard-aanbieder waar je kunt sparen.

Bij welke creditcards kun je sparen?

Maar bij welke aanbieders kun je dan terecht en waar moet je opletten? Creditcardbedrijf ICS, onder andere de uitgever van Visa creditcards en Mastercard creditcards, geeft bijvoorbeeld 0,15% spaarrente op jaarbasis. Hierbij geldt wel dat je minimaal 500 euro op je creditcard moet hebben staan. Bij ICS gaat het onder andere om de creditcards van ANWB, Visa, de Bijenkorf, ABN Amro en het WNF. De creditcards van SNS Bank en ASN Bank doen niet mee met deze actie in verband met hun eigen spaarrente. 0,15% is in verhouding best hoog wanneer je kijkt naar andere aanbieders. Bij de creditcards van Rabobank, ABN Amro en ING krijg je ‘slechts’ 0,03% spaarrente. Uiteraard is dat altijd nog beter dan 0% rente sparen.

Wat moet je nog meer weten?

Er zijn dus best wat aanbieders waar je je creditcard als spaarrekening kunt gebruiken. Wat handig is om te weten is dat er enkele grote aanbieders zijn waar je überhaupt geen geld op kunt storten. De creditcards van megabedrijf Qander (onder andere van Knab) vallen hier bijvoorbeeld onder. Zij vinden bijvoorbeeld dat een creditcard een goed betaalmiddel zijn om krediet te leveren, niet om geld op te sparen. Op de creditcards van Rabobank en ING Bank kun je overigens wel geld storten, maar hierbij ontvang je geen spaarrente. Tot slot: voordat je besluit om over te stappen op een aanbieder waar je kunt sparen is het altijd aan te raden om te weten dat een creditcard geld kost. Lees je dus altijd eerst goed in voordat je de beslissing maakt.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0