Apple heeft plannen voor lanceren creditcard

Miljardenbedrijf Apple heeft vorige maand (mei 2018) bekend gemaakt dat ze een creditcard op de markt willen brengen. Deze Apple creditcard zou in het begin van 2019 moeten verschijnen en is een product van een samenwerking van Apple met Goldman Sachs. Nu horen we je denken ‘maar had Apple niet al een soort creditcard?’. Dat klopt: in dit artikel lees je meer over de Apple creditcard en de samenwerking voor de lancering van de nieuwe betaalkaart.

Apple pay

Apple samenwerking met Barclays

De huidige creditcard van Apple is anders dan de traditionele creditcard die we kennen. In samenwerking met financieel dienstverlener Barclays heeft het bedrijf een dergelijke Apple creditcard uitgebracht waarmee men punten kan verdienen die ze uit kunnen geven aan producten van Apple. Het nadeel van deze creditcard is dat deze echter alleen aan te vragen is bij een vestiging van Barclays. Ook zou er volgens Apple meer betaalgemak moeten zijn door de Apple creditcard door meerdere verstrekkers aan te bieden. Daarom kun je vanaf volgend jaar bij Apple terecht voor een creditcard van MasterCard, een Visa creditcard of een Discover creditcard.

Creditcard en Apple Pay

Apple maakt al een tijdje gebruik van de betaaldienst Apple Pay. Met Apple Pay kunnen gebruikers met hun smartphone diverse aankopen doen bij onder andere de AppStore maar ook bij contactloze betaalpunten. Hierbij maakt Apple op het moment nog gebruik van een zogeheten virtuele creditcard, maar de plannen zijn er om deze dienst te koppelen aan de fysieke creditcard van Apple. Verder is er nog niet veel bekend over de Apple creditcard, wat we wel weten is dat het bedrijf op het moment bezig is met het samenstellen van de voorwaarden en eventuele aanbiedingen en voordelen voor de klant.

Alleen in Verenigde Staten

Het grootste doel van deze creditcard van Apple is dat het bedrijf nog meer klanten wil bereiken. Hierbij staat betaalgemak voorop. De huidige ‘creditcard’ die in samenwerking met Barclays is opgezet zal hoogstwaarschijnlijk gaan vervallen. Een van de nadelen van de Apple creditcard is dat het (nog) niet bekend is of deze betaalpas ook in Europa, laat staan Nederland, verkrijgbaar zal zijn. De vorige creditcard was immers ook alleen in de Verenigde Staten aan te vragen. Wellicht dat de betaalpas zo’n succes wordt dat we ook in ons kikkerlandje vanaf volgend jaar kunnen betalen met de Apple creditcard.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0