Handtekening op bonnetje bij Mastercard niet meer nodig

Wanneer je over een creditcard beschikt is het je vast niet onbekend dat je bij een veilige betaling je handtekening moet zetten voordat je gaat betalen. Helemaal in het begin van het gebruik van de creditcard was dit dé manier om aan te kunnen tonen dat jij de eigenaar bent van de desbetreffende creditcard. Tegenwoordig is dat wellicht een beetje achterhaald, volgens de mensen achter Mastercard. Daarom hoeven winkeliers in Noord-Amerika sinds mei dit jaar niet meer te vragen om een handtekening op het bonnetje. Dat is handig om te weten bij het aanvragen van een creditcard.

handtekening creditcard


Wanneer betalen met handtekening?

Beschikt je creditcard niet over een chip dan moet je verplicht met een handtekening op het bonnetje betalen. Dat is niet zo gek, aangezien er een manier moet zijn om te controleren of jij de eigenaar bent van de Mastercard creditcard. Het enige wat de winkelier dan hoeft te doen is te kijken of de handtekening hetzelfde is als de handtekening op jouw pas. Het bonnetje werd vervolgens door de winkelier opgestuurd naar de maatschappij (in dit geval Mastercard) zodat zij konden checken of alles klopt. Met alle digitale ontwikkelingen omtrent privacytechnieken kunnen we dat ons vandaag de dag eigenlijk niet meer voorstellen. Je moet nu immers gewoon een pincode intikken wanneer je een creditcard met chip hebt.

Sneller winkelen

Precies dat dacht Mastercard eerder dit jaar: waarom zou je nog extra moeite doen door middel van een handtekening terwijl er andere mogelijkheden zijn? Het kost extra tijd en geld om de bonnetjes op te laten sturen en voor de extra veiligheid omtrent je Mastercard creditcard is het helemaal niet meer nodig. Plus het is ook voor jou als gebruiker van de creditcard een stuk sneller winkelen wanneer je niet meer een handtekening hoeft te zetten. Mastercard heeft een heel interessant onderzoek gedaan hierover waarbij als resultaat naar buiten kwam dat maar liefst 72% van de Amerikaanse burgers zich ergert aan mensen die er door het moeten zetten van een handtekening voor een langzame rij bij de kassa zorgen.


Eerst Noord-Amerika en dan…

In eerste instantie is alleen Noord-Amerika aan de beurt als een soort test. Zodra blijkt dat dit succesvol is zal zonder twijfel de rest van Amerika en vervolgens ook Europa en andere delen van de wereld volgen. Met de creditcard van Mastercard kun je tegenwoordig ook contactloos betalen, waarvoor je dus geen pincode nodig hebt. Dit kan echter maar tot een maximaal bedrag, daarna moet je wel een geheime code invoeren. De maatschappij laat weten dat ze inmiddels bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe, nog veiligere functie om de creditcard te gebruiken. Ze willen namelijk een Mastercard creditcard ontwikkelen die jouw vingerafdrukken herkent waardoor alleen jij de betaalpas kunt gebruiken. Dat klinkt als een bijzondere ontwikkeling in het kader van veilig betalen met je creditcard. Met deze creditcard is het bedrijf al enkele jaren bezig. Wij zijn benieuwd wanneer deze creditcard het levenslicht zal zien.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0