Wow: betalen met creditcard verwerkt in je sieraden

Begin dit jaar vonden de Olympische Winterspelen plaats in Pyeonchang, een plek waar ook creditcardaanbieder Visa was vertegenwoordigd als een van de grootste sponsoren. Interessant? Jazeker: tijdens de Spelen presenteerden zij namelijk hun nieuwste manier van betalen. Op alle evenementenlocaties en in het Olympisch dorp moest men betalen met drie nieuwe betaalmiddelen: stickers, handschoenen en speldjes. Hoe dit precies gebeurde lees je in dit artikel. Ook lees je hier meer over de toekomst van deze manier van betalen met je creditcard.

betalen met creditcard in je sieraden

Handschoenen als prepaid creditcards

Met name de handschoenen waren tijdens de Olympische Spelen in trek, wat niet heel gek is wanneer we kijken naar de temperaturen van februari dit jaar. In de winterse handschoenen zat een chip die diende als een contactloze creditcard. Deze chip konden de mensen daar opladen met ongeveer 22 of 37 euro. Van dat geld konden ze eenvoudig en snel diverse producten zoals eten en drinken aanschaffen. Het enige wat ze hoefden te doen was de handschoen met chip langs het betaalapparaat te halen en de betaling was voldaan.

Stickers en speldjes als betaalmiddel

Daarnaast waren er nog andere producten beschikbaar waarmee men gemakkelijk producten kon afrekenen. Zo heeft Visa bijvoorbeeld vier verschillende speldjes laten ontwikkelen als een gewild souvenir. Deze speldjes waren tevens op te laden met bovengenoemde bedragen, waarna je ze kon gebruiken als contactloze prepaid creditcard. De sticker had acht verschillende uitvoeringen, deze kon waar men maar wilde worden geplakt om daarna te gebruiken als betaalmiddel. Naast handig product werden de stickers, handschoenen en speldjes dus ook geproduceerd als souvenir.

Creditcard in je sieraden

Met deze bijzondere ontwikkeling heeft Visa laten zien dat je niet zozeer een fysieke betaalpas nodig hebt om betalingen te kunnen verrichten. Wanneer je een betaalchip hebt kun je deze als het ware plaatsen in ieder product naar keuze. Eerder dit jaar liet Visa dan ook zien op het Mobile World Congress in Barcelona dat ze grootse plannen hebben met deze ontwikkeling. Zo wil de gigant een test gaan doen met onder andere armbanden en horloges van Garmin waar een betaalchip in is verwerkt, zodat mensen nog sneller en gemakkelijker kunnen betalen. Deze producten worden ook wel wearables genoemd en hoewel er verder nog vrij weinig over bekend is (Visa houdt het zolang mogelijk geheim) zijn wij erg nieuwsgierig naar de lancering van deze manier van betalen.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0