Creditcard geblokkeerd bij achterstand betaling

Hoewel Nederland over een groot aantal reizigers, expats en internationals beschikt wordt er in het land zelf nog steeds niet massaal gebruik gemaakt van de creditcard. Feit is dat veel mensen vandaag de dag nog moeten worden overgehaald door de voordelen van een creditcard. Zo is betalen met een creditcard een stuk veiliger dan wanneer je betaalt met je gewone bankpas en zijn je aankopen vaak verzekerd. Mensen twijfelen vooral omdat ze bang zijn dat ze in de schulden komen met een creditcard, schulden waar ze misschien niet snel vanaf komen. Daar steekt creditcardaanbieder ICS, van onder andere Bijenkorf Mastercard, eind dit jaar een stokje voor: heb je een achterstand met je betaling? Dan wordt de creditcard direct geblokkeerd.

Creditcard geblokkeerd bij achterstand betaling

Nieuwe regels

ICS geeft onder andere creditcards uit voor Mastercard en Visa. Een paar bekende uitgaven zijn onder andere de Bijenkorf Mastercard en de ANWB Visa Card. Afgelopen maand heeft ICS zijn voorwaarden veranderd waarin een aantal nieuwe regels te lezen zijn. Een van deze regels is het blokkeren van een creditcard wanneer dat nodig is. Per 1 november 2018 zal ICS nieuwe regels activeren waarbij geldt dat wanneer men de rekening van de creditcard niet heeft betaald, de creditcard direct wordt geblokkeerd.

Dit wordt natuurlijk niet zomaar gedaan: wanneer je over een creditcard beschikt, moet je je rekening binnen 21 dagen betalen. Staat er na 21 dagen nog steeds een openstaand saldo? Dan wordt de kaart 30 dagen later automatisch geblokkeerd. Eerder kreeg je een soort boete van 2%. Deze boete is echter eerder dit jaar al afgeschaft en moet vanaf november plaatsmaken voor een blokkering van de pas.

Creditcard na blokkade gebruiken

De grootste reden van ICS om deze nieuwe regel in te stellen is, is omdat mensen die vaak al in de schulden kwamen met een creditcard gewoon door konden gaan met betalen met de creditcard. Op die manier werden schulden alleen maar hoger en hoger, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat die mensen een torenhoge schuld hebben die ze amper tot niet kunnen afbetalen. Met deze nieuwe regel zorgt ICS er dus voor dat een betalingsachterstand niet kan resulteren in een nóg grotere schuld.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken wanneer je beschikt over een creditcard waarmee je gespreid mag betalen. Daarbij heb je immers iedere maand een ‘soort schuld’ omdat je niet alles in één keer aflost. Deze creditcards worden uitgesloten bij de nieuwe regel. Ook hoef je niet bang te zijn dat je je creditcard nooit meer kunt gebruiken. Heb je na het blokkeren van de creditcard je volledige schulden terugbetaald? Dan mag je je creditcard gewoon weer gebruiken. Zie de regel daarom als een soort hulpje voor jezelf om hogere schulden tegen te gaan.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0