Online met creditcard je treinticket kopen bij NS

Wanneer je de trotse bezitter van een creditcard bent weet je ongetwijfeld hoe gemakkelijk en snel je met een creditcard kunt betalen. Even een online betaling hier of een pintransactie daar… de voordelen van een creditcard kennen we inmiddels allemaal wel. Hoewel we eerder schreven dat Nederlanders nog niet massaal aan de creditcard zaten, is er nu wel ander positief nieuws omtrent betalen met een creditcard. In Nederland kun je namelijk op steeds meer plekken je creditcard gebruiken. Tot midden april kon je bijvoorbeeld bij de Nederlandse Spoorwegen alleen je treinkaartje bij de ticketautomaat halen. Sinds half april is hier verandering in gebracht.

Online met creditcard je treinticket kopen bij NS

Online je ticket betalen bij NS

Sindsdien kun je namelijk ook online je treinkaartje kopen én betalen met je creditcard. Voor veel reizigers scheelt dit veel tijd (en stress) op het station. Je hebt immers je treinkaartje al op zak en kunt zo inchecken en naar je trein lopen. Vooral in de grotere steden staan er regelmatig lange rijen bij de ticketautomaten waardoor menigeen zijn of haar trein wel eens gemist heeft. De NS heeft als betaaloptie de creditcard toegevoegd, waardoor je eenvoudig en vooral snel je betaling via de website kunt voldoen. Inmiddels zijn er online al duizenden tickets afgerekend bij de NS met een creditcard! Dat is veel want we spreken hierbij over duizenden tickets per dag (!).

Met creditcard treinticket kopen

Het is overigens niet helemaal nieuw dat je bij de NS met je creditcard kunt betalen. Sinds 2014 is het namelijk mogelijk om je creditcard te gebruiken bij de fysieke kaartjesautomaten op de stations. Daarvoor was het alleen mogelijk om op Amsterdam Centraal en Schiphol Airport treintickets te kopen met je creditcard, tegenwoordig kun je op ieder station van de NS in Nederland met je creditcard betalen. Tot en met 1 januari 2018 moest je hiervoor een toeslag betalen van 50 cent per transactie. Omdat ook de NS de veiligheid en het gemak van het gebruik van creditcards in zag is die toeslag per dit jaar direct komen te vervallen om op die manier meer reizigers te stimuleren om met hun creditcard te betalen.

Treinaanbiedingen betalen met creditcard

Hierbij komt nóg een voordeel om de hoek kijken: de NS heeft regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen beschikbaar waarmee jij goedkoper kunt reizen. Ook deze acties kun je nu online betalen met je creditcard. Let hierbij wel op dat je de aanbieding via de website van de NS boekt en niet via de Spoordeelwinkel. Via deze webshop kun je namelijk (nog) alleen betalen met iDeal. Wanneer we kijken naar deze positieve ontwikkelingen omtrent het betalen met creditcard voor de trein zou het ons niet verbazen dat je in de toekomst óók bij de Spoordeelwinkel met je creditcard kunt betalen.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0