Auto huren zonder creditcard: hoe doe je dat?

Wil je een auto huren zonder creditcard? Tijdens een online zoektocht merk je al gauw dat dit een lastige opgave is. De meeste verhuurbedrijven gebruiken de creditcard namelijk om borg in te houden bij de autohuur, omdat dit bij een gewone betaalpas niet mogelijk is. Gelukkig zijn er voldoende tips en tricks waarmee je alsnog een auto huurt zonder dat je daarvoor een creditcard nodig hebt. Hieronder lees je meer over het auto huren zonder creditcard aanvragen.

Auto huren zonder creditcard

Ga je lekker met het vliegtuig op vakantie naar het zonnige zuiden dan is een huurauto onmisbaar. Een auto huren zonder creditcard op vakantie zit er echter bijna niet in. Vrijwel overal ter wereld moet je een creditcard hebben om een auto te kunnen huren. Ook wanneer je in eigen land een huurauto nodig hebt kun je vaak niet een auto huren zonder creditcard. Een groot deel van de Nederlanders beschikt vandaag de dag echter (nog) niet over een creditcard. Met dit soort tripjes kan dat erg vervelend zijn, want sommige bezienswaardigheden zijn alleen maar goed met de auto te ontdekken.

Via je hotel of verblijf kun je meestal wel een dagtour of een excursie boeken. Dit soort tours boek je vaak niet alleen – je wordt met een tourbus of een kleinere bus opgehaald, waarbij je met meerdere mensen op dezelfde excursie gaat. Mooie plekken bekijken is toch iets minder bijzonder wanneer je dit met een grote massa tegelijk doet. Had je in dat geval toch maar een creditcard gehad om een eigen auto te boeken… Goed nieuws: er is een aantal manieren om te gaan voor auto huren zonder creditcard. Wil je bijvoorbeeld een auto huren zonder creditcard Spanje of in een ander land? Check dan zeker onderstaande tips omtrent auto huren buitenland zonder creditcard.

Auto huren zonder creditcard maar met ‘geen waarborg service’ bij Sunny Cars

Wil je een auto huren zonder creditcard en zonder een contante waarborg te hoeven voldoen? Dat kan met de unieke ‘geen waarborg service’ van Sunny Cars. Je hoeft geen creditcard op naam van de hoofdbestuurder te overleggen en toch krijg je de huurauto mee. Een auto huren wordt zo wel heel makkelijk!

Sunny Cars neemt het risico en de borg volledig over en staan zij garant bij de lokale wagenparkaanbieder op je vakantieadres. Mocht er dan onverhoopt toch iets gebeuren tijdens het rijden in je huurauto dan los je dat met Sunny Cars op. Gemakkelijker kan bijna niet.

Auto huren creditcard van iemand anders: mag dat?

Misschien heb je al eens nagedacht over auto huren met creditcard van iemand anders. Veel mensen denken dat het geen kwaad kan om een auto te huren met een creditcard die op een andere naam staat dan de naam van de hoofdbestuurder. Mag dat eigenlijk wel? Het antwoord is kort en krachtig: nee. Voor het voldoen van de waarborg bij een huurauto heb je altijd een creditcard nodig die op de naam staat van de hoofdbestuurder. Hier worden geen uitzonderingen bij gemaakt. 

Het is dus geen optie om bij het huren van een auto een creditcard van je moeder, vriend of broer te gebruiken. Je krijgt op zo’n moment geen huurauto mee. Wil je echter toch profiteren van de gemakken van een huurauto tijdens je vakantie of in eigen land? In dat geval moet je zeker eens kijken naar onderstaande opties omtrent auto huren zonder creditcard. Je hebt namelijk niet eens altijd een ‘vaste’ creditcard nodig om alsnog een huurauto mee te krijgen.

BELANGRIJK! De creditcard moet op naam van de hoofdbestuuder staan. Altijd. Geen uitzonderingen.

Met een prepaid creditcard auto huren

Wist je bijvoorbeeld dat je in sommige gevallen met een prepaid creditcard een auto kunt huren? Momenteel is er één prepaid creditcard waarmee je zonder problemen een huurauto mee kunt krijgen. De Bunq Travel Card is er zo op ingericht dat je zorgeloos kunt reizen. Bij deze creditcard heb je geen jaarlijkse kosten – je hoeft slechts eenmalig € 9,99 te betalen. Vervolgens wordt de kaart thuisgestuurd waarna je er geld op kunt zetten via iDeal. Een groot voordeel van met een auto huren met prepaid creditcard is dat er geen inkomenseis is. Iedereen kan de kaart dus aanvragen!

Natuurlijk zijn er wel wat dingen waar je op moet letten bij een auto huren met prepaid creditcard. Zo is het goed om te weten dat je er in ieder geval genoeg geld op moet zetten om zo de borg bij autohuur te kunnen voldoen. Een verhuurder wil de garantie hebben dat hij geld krijgt wanneer er iets gebeurt met de huurauto. Hartstikke logisch natuurlijk en daarom juist fijn om goed voorbereid te zijn. Op dit moment kun je alleen met deze prepaid creditcard auto huren. De verwachting is dat dit in de toekomst uit zal breiden met meerdere aanbieders van creditcards.

BunQ Travel Card

bunq travel card
Free Money Icon Outline & Download free icons for commercial usePrijs: eenmalig € 9,99
Free Credit Card Icon Outline & Download free icons for commercial useBetalen in vreemde valuta zonder extra kosten (betaal daadwerkelijke wisselkoers zonder extra kosten)
Free Car Icon Outline Front View & Download free icons for commercial useAutohuur mogelijk (net als bij een ‘gewone’ creditcard is het mogelijk om geld te reserveren)

Auto huren zonder creditcard maar met betaalpas

Wil je liever helemaal geen creditcard aanschaffen dan is er nog een andere oplossing. Sommige lokale autoverhuurders vinden het namelijk prima wanneer je met een gewone betaalpas garant staat. Let op: hiervoor moet je goed zoeken. De grotere spelers doen hier over het algemeen namelijk niet aan mee. Een luxe auto huren zonder creditcard of juist een goedkope auto huren zonder creditcard kán, mits je zelf even checkt waar en of het mogelijk is. Zelfs in Nederland zijn er autobedrijven waar je terecht kunt voor auto huren zonder creditcard. Denk hierbij aan bedrijven zoals Borent en Autohopper.

Het is aan te raden om vooraf even te bellen of een mailtje te sturen naar het desbetreffende autobedrijf. Op die manier weet je 100% zeker of je er een auto kunt huren zonder creditcard. Bij de meeste autobedrijven kun je in dit geval betalen met pin of iDeal. Er zijn echter enkele bedrijven die graag willen dat je contant een borgsom betaalt, zodat ze de zekerheid hebben dat ze dat geld hebben mocht er iets gebeuren. Controleer dus altijd vooraf even of je een bepaald bedrag contant mee moet nemen of wanneer het voldoende is om een online overschrijving te maken.

Huur een deelauto zonder creditcard

Kom je er niet helemaal uit wat betreft auto huren zonder creditcard? Kijk dan eens naar de alternatieven. Je bent immers niet verplicht om een huurauto te nemen waar je voor een bepaalde tijd mee rond kunt rijden. Een deelauto is ook een hele fijne oplossing! Deelauto’s zien we de laatste jaren steeds meer. In Nederland vind je een aantal bedrijven dat fungeert als verhuurplatform voor particulieren. Mensen met een eigen auto verhuren die auto via dat platform voor een aantrekkelijke prijs. Een groot voordeel hierbij is dat een auto die normaal gesproken stil had gestaan alsnog wordt gebruikt. Die auto bestaat toch al, dus dan is het alleen maar beter dat iemand erin kan rijden. Op die manier is er hoop dat het aantal mensen dat een nieuwe auto koopt uiteindelijk minder wordt.

Je hoeft overigens niet bij een particulier een deelauto te huren. Er zijn ook zat bedrijven die deelauto’s verhuren die onderdeel zijn van dat bedrijf. Wat dacht je bijvoorbeeld van een auto huren zonder creditcard bij Connectcar of Greenwheels? Dergelijke bedrijven zijn opgericht met oog op een groenere toekomst. Daar kun jij als particulier weer van profiteren. Op deze manier kun je namelijk heel eenvoudig een auto huren zonder creditcard. Dat je een handje helpt aan een betere wereld is natuurlijk mooi meegenomen.

Auto huren zonder borg en creditcard

Een ander voordeel van het huren van een deelauto zonder creditcard is dat je in de meeste gevallen geen borg hoeft te betalen. Precies daarom is er geen creditcard nodig; er hoeft immers geen borgsom worden ingehouden. Een auto huren zonder creditcard borg kan dus zeker op deze manier. Er is nog een manier om te ontkomen aan borg bij een huurauto: in sommige gevallen bieden kleine verhuurbedrijven huurauto’s zonder borg aan. Hierbij moet je wel goed letten op de kleine lettertjes. Dit wordt namelijk vaak verrekend met bijvoorbeeld een speciale (dure) verzekering.

Kortom: een auto huren zonder borg en creditcard is dus zeker mogelijk. Je moet echter alleen goed weten waar je terecht kunt voor een auto huren zonder creditcard. Kies je voor een deelauto, laat je je hotel een huurauto regelen of ga je wellicht toch voor een prepaid creditcard? The choice is yours. Zolang je je goed inleest in alle voorwaarden omtrent een auto huren zonder creditcard is er altijd een passende oplossing te vinden. Hierbij maakt het niet uit of je een huurauto in Nederland of juist in het buitenland nodig hebt: een auto huren zonder creditcard kan overal, mits je goed zoekt.

Credit card aanvragen
Vergelijk details
  • Total (0)
Vergelijk
0